Politika
2011. gada 2. augusts, 16:20

Reģistrēta Zatlera Reformu partija un Vidzemes partija

Jauns.lv

Uzņēmumu reģistrs (UR) otrdien reģistrējis Zatlera Reformu partiju (ZRP) un Vidzemes partiju, kuras nodibinātas 23.jūlijā. Par to liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

ZRP darbības mērķis saskaņā ar reģistrācijai iesniegto informāciju ir uz demokrātijas vērtībām un godīguma, tiesiskuma un atbildības principiem balstīta valsts pārvaldība un tautsaimniecības ilgtspējīga izaugsme, Latvijas Republikas valstiskā kontinuitāte un latviešu valodas kā Latvijas tautas vienojošā elementa nostiprināšana, kā arī politiskās partijas bez etniskā dalījuma.

Dibināšanas sapulcē par ZRP vadītāju ievēlēja eksprezidentu Valdi Zatleru, valdē darbosies arī uzņēmējs Edmunds Sprūdžs, "SEB Dzīvības apdrošināšanas" valdes loceklis Jānis Ozoliņš, Saeimas deputāts un bijušais "Vienotības" pārstāvis Klāvs Olšteins, portāla "Satori" direktors un ZRP sabiedrisko attiecību speciālists Reinis Tukišs, Latvijas Nodokļu konsultantu asociācijas vadītājs Ainis Dābols, kurš 8.Saeimas vēlēšanās kandidēja no "Jaunā laika" saraksta, kustības "Nāc līdzi!" vadītāja Sarma Freiberga, pulkvežleitnants Rihards Kozlovskis, Zatlera bijusī padomniece Sandra Sondore-Kukule, politologs Viktors Makarovs un Mobilā veselības aprūpes centra direktore Vija Tirzmale.

Savukārt Vidzemes partiju dibināja Rūjienā, un par tās vadītāju ievēlēts kādreizējais "Jaunā laika" biedrs Rūjienas novada vadītājs Guntis Gladkins, bet par viņa vietniekiem – bijušais Saeimas deputāts Vents Armands Krauklis un uzņēmējs Egīls Josts.

Partijas valdē ievēlēti Aizkraukles novada domes vadītājs Leons Līdums, Alūksnes novada domes vadītājs Aivars Fomins, Alūksnes novada domes deputāts zemnieks Laimonis Sīpols, Pļaviņu ģimnāzijas direktors Vladimirs Samohins, zemnieks un uzņēmējs Aigars Ozoliņš un mazā uzņēmēja Kristīne Naumova.

Saskaņā ar UR iesniegto informāciju partijas darbības mērķis ir Vidzemi padarīt par vienu no Eiropas pievilcīgākajiem, sakārtotākajiem, konkurētspējīgākajiem un bagātākajiem reģioniem, reizē saglabājot latviskumu, kultūrvēsturiskās vērtības, tradīcijas, tīru dabu un veselīgu patriotismu.

ZRP startēs 11.Saeimas vēlēšanās, savukārt Vidzemes partija šajās Saeimas vēlēšanās nestartēs, taču tās biedriem nebūs liegts startēt no citu politisko spēku sarakstiem.


BNS