Kultūra
2011. gada 16. novembris, 17:03

Gada nogalē būs pirmizrāde režisora Poškus filmai "Kolka Cool"

Jauns.lv

Decembrī pirmizrādi piedzīvos režisora Jura Poškus jaunā spēlfilma "Kolka Cool", kas solās būt vasarīgs stāsts par aizkavējušos bērnību, jauniešiem, kuri dzīvo Kurzemes ciematā un savas dienas vada bezrūpībā.

Filmas centrā ir divi varoņi - Simona un viņas draugs Andža, kuriem ir atšķirīgs viedoklis par attiecībām un gaidāmajām laulībām, informēja filmas producente Madara Melberga.

Simonu pārņem šaubas, vai viņa izdarījusi pareizo izvēli. Kad no jūras pārrodas Andžas vecākais brālis Gvido, seko virkne notikumu, kas izjauc viņu plānus.

Darbs pie filmas sācies 2008.gadā, un filmēšanas darbi notikuši Mazirbē un Kolkā. Filmā piedalās tādi zināmi aktieri kā Iveta Pole, Artuss Kaimiņš, Andris Keišs, Varis Piņķis, Aigars Apinis, Guna Zariņa, Māra Ķimele, Līga Vītiņa un Agnese Čivle.

Filma skatītājiem varētu šķist interesanta, jo tā būs melnbaltā filma, kas tiek izmantots kā apzināts izteiksmes līdzeklis. Šāda estētika izvēlēta, lai uzsvērtu komisko elementu un attālinātos no sociālās pieskaņas. Melnbaltais formāts pēdējo gadu laikā izvēlēts arī citu Eiropas režisoru darbos.

Filma "Kolka Cool" būs moderna komēdija, kurā dominē ironisks skatījums uz dzīvi un netrūkst Kurzemes piekrastei raksturīgās bravūrības.

Filma tapusi ar Nacionālā kino centra, Valsts kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes, "Media" programmas, kā arī Ulda Dinnes zināmo kultūras projektu atbalstītāju SIA "Alfor", kā arī AS "Capital" atbalstu. Šāda iniciatīva ir uzmanības vērta, jo privātā finansējuma piesaiste kino tapšanai ir samērā reta, uzsvēra producente.

Filmas scenārija autors ir Poškus, taču scenārijs tapis kopīgās sarunās un dialogos ar filmā iesaistītajiem aktieriem. Poškus savai filmai par operatoru izvēlējies ārvalstu speciālistu Ādelu Nodehu-Farahani no Lielbritānijas, kurš bijis arī filmas "Amatieris" operators.

Poškus jaunās spēlfilmas pirmizrāde notiks 12.decembrī.

Režisors veidojis arī dokumentālo filmu "Bet stunda nāk...", kas pie skatītājiem nonāca 2004.gadā, un 2007.gada spēlfilmu "Monotonija", kas bija pirmā režisora veidotā pilnmetrāžas spēlfilma.

Jaunās spēlfilmas producente ir studija ir "FA Filma", kas veiksmīgi producējusi vairākus filmu projektus, tostarp Andra Gaujas dokumentālo filmu "Ģimenes lietas", kas pirmizrādi piedzīvoja 2010.gada septembrī un jau ir pierādījusi sevi starptautiskā mērogā.

LETA