Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

Jaunzeme-Grende padomnieku statusā apstiprina trīs Kultūras alianses izvirzītos pārstāvjus

Jauns.lv

Šodien starp Kultūras ministriju (KM), nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Kultūras aliansi parakstīts pielikums trīspusējam sadarbības memorandam un kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) padomnieku statusā apstiprinājusi trīs Kultūras alianses izvirzītos pārstāvjus.

Jaunzeme-Grende padomnieku statusā apstiprina trīs...

Ministres padomnieku amatā apstiprināts Latvijas Radošo savienību padomes ģenerālsekretārs Haralds Matulis, biedrības "Laiks kultūrai" valdes priekšsēdētājs Juris Dambis un Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju apvienības vadītāja Solvita Krese, informēja VL-TB/LNNK preses sekretāre Ieva Līne.

Trīspusējā sadarbības memoranda pielikums izveidots un parakstīts, lai precīzāk definētu memorandā ietvertos, pušu kopīgos sadarbības aspektus nozarei aktuālāko problēmjautājumu risināšanā.

Pielikumā atrunāta detalizēta rīcība un laika grafiks Valsts Kultūrkapitāla fonda finansēšanas modeļu izstrādē un finansējuma piesaistē, likumprojekta "Par radošo personu statusu" izstrādes posmi, kā arī kultūrpolitikas plānošanas dokumenta "Radošā Latvija" izstrādes posmi un Kultūra alianses līdzdalība tajā.

Šī ir pirmā reize, kad Kultūras ministrija ir aicinājusi par kultūras ministra padomniekiem kļūt pārstāvjus no organizācijas, kas apvieno visu kultūras nozari, uzsver Līne. Tas ļaušot nepastarpināti komunicēt ar kultūras nozares profesionāļiem un efektīvi risināt nozares būtiskākos izaicinājumus - finansējuma piesaisti caur konkrētu mērķu un prioritāšu izvirzīšanu, iegūstot kultūrai kā prioritātei adekvātu finansējumu.

Trīspusējais sadarbības memorands tika parakstīts 21.maijā.

LETA