Sabiedrība
2012. gada 2. jūnijs, 00:25

Sv.Jēkaba katedrālē ekumēniskā dievkalpojumā aizlūgs par stiprām ģimenēm un tikumīgu sabiedrību

Jauns.lv

2.jūnijā plkst.14 Rīgas Sv.Jēkaba katedrālē notiks ekumenisks dievkalpojums par to, lai Latvijā būtu stipras ģimenes un tikumīga sabiedrība. Tāpat tiks aizlūgts par valdību un Saeimu, lai Dievs dod tai spēku pieņemt un nosargāt tādus likumus, kas aizsargā ģimeni kā vērtību.

Kā informēja Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centrā, dievkalpojumā īsas uzrunas teiks Latvijas Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps - metropolīts Zbigņevs Stankevičs, Latvijas Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats, Latvijas Pareizticīgās baznīcas priesteris Jānis Dravants, baptistu mācītājs Jānis Eisāns, pārstāvis no Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas, 8. un 9.Saeimas deputāte Inta Feldmane, asociācijas "Ģimene" valdes priekšsēdētāja Ilona Bremze.

"Aicinu ticīgos lūgties par cilvēkiem, kas dosies praida gājienā un kuriem ir homoseksuāla orientācija, lai mūsu valsts iedzīvotāji izturētos pret viņiem ar cieņu un līdzjūtību. Vienlaikus aicinu lūgties par visu mūsu tautu, lai tajā nostiprinās izpratne, ka homoseksuālisma propaganda un praktizēšana no morāles un demogrāfijas skatupunkta nav attaisnojama un ka sabiedrības pamats ir vīrieša un sievietes mīlestībā veidota savienība, kas atvērta jaunai dzīvībai - bērniem," aicina Rīgas arhibīskaps - metropolīts Stankevičs.

Kā ziņots, lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība "Mozaīka" rīt, 2.jūnijā, Rīgā organizē "Baltijas praidu 2012", kas noslēgsies ar gājienu par vienlīdzību Rīgas ielās un tam sekojošo akciju "Par cilvēktiesībām" Vērmanes dārza estrādē. Gan gājiens, gan akcija Vērmanes dārzā būs atvērta un pieejama visiem. "Šogad esam padomājuši arī par ģimenēm ar bērniem, un Vērmanes dārza bērnu laukumā visu pasākuma laiku strādās aukle," informēja organizatori.

LETA