Skatītāji par Dailes teātra sezonas labāko izrādi atzīst mūziklu "Marlēna"
Skatītāju aptaujā par sezonas labāko aktrisi kļuvusi Rēzija Kalniņa.
Kultūra
2012. gada 25. jūnijs, 10:46

Skatītāji par Dailes teātra sezonas labāko izrādi atzīst mūziklu "Marlēna"

Jauns.lv

Dailes teātra skatītāji par 2011./2012.gada sezonas labāko izrādi atzinuši mūziklu "Marlēna", kas skatītāju anketās bijusi visbiežāk atzīmētā.

Raimonda Paula, Evitas Mamajas un Leona Brieža mūzikla "Marlēna" pirmizrāde ar aktrisi Rēziju Kalniņu titullomā Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvoja pērnā gada 26.novembrī, ātri kļūstot par skatītāju iemīļotu izrādi, jo biļetes uz visām izziņotajām izrādēm tika izpirktas. Mūziklu iestudējusi režisore Inese Mičule.

Skatītāju aptaujā par sezonas labāko aktrisi kļuvusi Rēzija Kalniņa, bet labākā aktiera gods ticis Artūram Skrastiņam, liecina teātra mājaslapā publicētā informācija.

Līdzās Kalniņai kā labāko aktrisi skatītāji visvairāk minējuši arī Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu, Indru Briķi, Vitu Vārpiņu, Ievu Segliņu un Kristīni Nevarausku, savukārt ar Skrastiņu vissīvāk konkurēja aktieri Ģirts Ķesteris, Intars Rešetins, Lauris Dzelzītis un Andris Bērziņš.

Skatītāju vērtējumā uz labākās izrādes godu pretendēja arī izrāde "Džons Neilands", "Amadejs", "Pirmā grēka līcis", "Marija Stjuarte" un "Es - Frīda Kalo".

Skatītāju visaugstāk novērtētās izrādes režisors, kā arī labākā aktrise un aktieris dosies kompānijas "Tallink" dāvinātā kruīza ceļojumā Rīga-Stokholma-Rīga "De Luxe" kajītē, baudot vakariņas kuģa zviedru galda restorānā un speciālas brokastis kuģa restorānā.

LETA, Foto: Ieva Čīka/LETA