Pēc pirmās studiju pieteikumu apstiprināšanas dienas līderos ir LU un RTU
Pēc apstiprināto pieteikumu skaita trešajā vietā šobrīd ir Latvijas Lauksaimniecības universitāte - ar 276 apstiprinātiem pieteikumiem.
Sabiedrība
2012. gada 11. jūlijs, 10:40

Pēc pirmās studiju pieteikumu apstiprināšanas dienas līderos ir LU un RTU

Jauns.lv

Pēc pirmās studiju pieteikumu apstiprināšanas dienas līderos starp augstskolām ir Latvijas Universitāte (LU) un Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), liecina portālā "latvija.lv" pieejamie dati.

Tomēr dati mainās, jo apstiprināto skaits pieaug.

LU otrdienas rītā bija apstiprinājusi 1450 pieteikumu no potenciālajiem studentiem, savukārt RTU nedaudz mazāk - 1285 pieteikumu. Šīs abas augstskolas starp pārējām augstskolām, kas piedalās vienotās uzņemšanas procesā, otrdienas rītā bija līderpozīcijās.

Pēc apstiprināto pieteikumu skaita trešajā vietā šobrīd ir Latvijas Lauksaimniecības universitāte - ar 276 apstiprinātiem pieteikumiem. Liepājas Universitātē apstiprināto pieteikumu skaits ir 121, savukārt pārējām augstskolām ir mazāk kā simt apstiprināto studiju pieteikumu.

Vienotajā uzņemšanā šogad piedalās 11 Latvijas augstskolas, to skaitā ir Latvijas Universitāte, Banku augstskola, Daugavpils Universitāte,Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Liepājas Universitāte, Rīgas Tehniskajā universitāte, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola,Rēzeknes Augstskola, Ventspils Augstskola un Vidzemes Augstskola.

Studijām elektroniski varēja pieteikties jau kopš 2. jūlija, taču 10.jūlijā sākās pieteikšanās klātienē, kā arī elektronisko pieteikumu apstiprināšana. Pieteikšanās kārtība nosaka, studētgribētājam jāierodas augstskolā, lai apstiprinātu savu studiju pieteikumu un uzrādītu dokumentus, tai skaitā centralizēto eksāmenu rezultātus. Tālāk jauniešiem ir jāgaida konkursa rezultāti, pēc kuru paziņošanas, varēs uz augstskolu doties reģistrēties studijām izvēlētajā studiju programmā.

BNS, Foto: Lita Krone/LETA