Runā Rīga

Oktobrī notiks „Rīgas Enerģētikas dienas 2012”

Jauns.lv

Oktobrī, kā ierasts, notiks „Rīgas Enerģētikas dienas”, kuras organizē pašvaldības aģentūra „Rīgas Enerģētikas aģentūra” (REA).

Oktobrī notiks „Rīgas Enerģētikas dienas 2012”...

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, „Rīgas Enerģētikas dienas 2012” tiks atklātas pirmdien, 1. oktobrī, plkst. 10.00 Rīgas domē (Rātslaukums 1) ar semināru „Inovatīvas informācijas un komunikāciju tehnoloģijas energoefektivitātes veicināšanai”.

„Rīgas IT Demo centra” direktors Rinalds Celmiņš seminārā dalīsies pieredzē par „Rīgas IT Demo centra” iespējām. Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra galvenais datu bāzu analītiķis Mārtiņš Vids stāstīs par informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izmantošanas praksi Rīgas pašvaldībā. REA direktore, Dr.sc.ing. Maija Rubīna klātesošos iepazīstinās ar starptautisko projektu “Videi draudzīgs informācijas un komunikāciju tehnoloģiju tīkls - GreenITNet”. A/s “Latvenergo” Viedo tīklu kompetences centra vadītājs Āris Dandens pastāstīs par a/s “Latvenergo” pilotprojektu “Energoefektivitātes veicināšana mājsaimniecībās, izmantojot viedās tehnoloģijas”.

SIA „Citrus Solution” valdes locekle, Projektu vadības dienesta direktore Jūlija Grinberga iepazīstinās ar siltumskaitītāju automātiskās nolasīšanas sistēmas ieviešanu a/s „Rīgas siltums”, kā arī informēs par automatizētās attālinātas datu nolasīšanas iespējām, nosakot siltuma, ūdens un elektrības patēriņu.

Rīgas p/a „Rīgas gaisma” direktors Jānis Drulle dalīsies pieredzē par inovatīvajām tehnoloģijām energoefektivitātes paaugstināšanai pilsētas apgaismes tīklos. SIA „Energodata” direktors Jānis Šipkovs iepazīstinās ar enerģijas pārvaldības un monitoringa praksi objektos, bet SIA “Danfoss” tirdzniecības vadītāja, Renāte Lakse stāstīs par individuāli programmējamajiem radiatoru termostatiem bezvadu apkures vadības sistēmā. Savukārt SIA „Vietal” direktors Juris Šķēls stāstīs par Z-Wave komunikāciju standarta risinājumiem enerģiju taupošu viedo mājokļu izveidošanai un SIA „Smart Meter” pārdošanas daļas vadītājs Jānis Eriņš par savas kompānijas piedāvātajām iespējām viedās uzskaites jomā.

Uz semināru „Inovatīvas informācijas un komunikāciju tehnoloģijas energoefektivitātes veicināšanai” aicināti zinātnieki un studenti, enerģētiķi, informācijas tehnoloģiju speciālisti un citi interesenti.

„Rīgas Enerģētikas dienu 2012” centrālais notikums, kā vienmēr, būs starptautiskā izstāde „Vide un Enerģija 2012”, kas Ķīpsalas izstāžu kompleksā šogad notiks no 18. līdz 21. oktobrim. Jāpiebilst, ka vienlaikus izstādes apmeklētāji varēs skatīt arī otru izstādi ar plašu ekspozīciju – „Māja. Dzīvoklis 2012”. Izstādes laikā REA izstāžu kompleksā organizē divus seminārus, kas veltīti gan energoefektivitātes un atjaunojamo energoresursu izmantošanas pasākumiem, gan jaunam transporta līdzeklim, kas ienāk pilsētas ikdienā – elektromobilim.

Savukārt REA Energoefektivitātes informācijas centrs kopā ar SIA „Sakret Latvija” aicinās interesentus uz atvērto durvju dienu siltināšanas materiālu ražotnē, lai runātu par pieredzi šo materiālu izmantošanā māju siltināšanas praksē Rīgā.

„Rīgas Enerģētikas dienas 2012” noslēgsies mēneša beigās Rīgas domes telpās ar tradicionālo atskatu uz to, kā ir veicies ar daudzdzīvokļu māju renovāciju Rīgā šogad. Ar savu pieredzi dalīsies to māju pārstāvji, kas veikuši savu māju renovāciju un tagad dzīvo atjaunotās un sakārtotās mājās.

Karlīna Timofejeva

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību