0dienas
6stundas
23minūtes
55sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ameriks: Rīga pasaulē lielāko burinieku un jahtu regati uzņems visaugstākajā līmenī
„The Tall Ships Races” Rīgā nākamgad piedalīsies ap 4000 jauniešu no aptuveni 20 valstīm.
Runā Rīga

Ameriks: Rīga pasaulē lielāko burinieku un jahtu regati uzņems visaugstākajā līmenī

Jauns.lv

Nākamgad viens no pasaulē lielākās kopīgās burinieku un jahtu regates "The Tall Ship Races 2013" posmiem notiks Rīgā. No 25. līdz 28.jūlijam starptautiskajā regatē “The Tall Ships Races 2013” Rīgas ostā piestās ap 100 mācību burukuģu un jahtu.

Ameriks: Rīga pasaulē lielāko burinieku un jahtu r...

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, plānots, ka to komandās piedalīsies ap 4000 jauniešu no aptuveni 20 valstīm.

Starptautiskās regates “The Tall Ships Races” vadmotīvs ir “Pasaules jaunatne zem burām atklāj pasauli” un tās noteikumi paredz, ka katra burinieka un jahtas komandā vismaz pusei komandas ir jābūt jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem. Šajās sacensībās nav nepieciešama burāšanas prasme - tā tiek apgūta mācību procesā. Arī vismaz 25 Latvijas jauniešiem būs iespēja kļūt par “The Tall Ships Races 2013” dalībniekiem un piedzīvot septiņas aizraujošas regates dienas. Rīgas dome sadarbībā ar Latvijas Burāšanas mācību asociāciju izsludinās pieteikšanos kadetu programmai topošajā Regates Rīgas posma mājaslapā.  

“Pasaulē lielākās kopīgās burinieku un jahtu regates uzņemšana Rīgā ir izcila iespēja prezentēt Rīgu un apliecināt mūsu spēju uzņemt starptautiska mēroga pasākumus. Ne velti pirms desmit gadiem organizatori tieši Rīgu atzina par labāko regates ostu,” uzsver Sarmīte Pīka, starptautiskās burinieku un jahtu regates “The Tall Ships Races 2013” Rīgas posma direktore.

Starptautiskās regates “The Tall Ships Races 2013” Rīgas posmu ievadīs ieskaņas koncerti; tas turpināsies ar plašiem atpūtas, izklaides un sporta pasākumiem gan kuģu komandām, gan Latvijas galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Publiskai apskatei būs pieejami ap 100 burinieku un jahtu. Turklāt, lai regates dalībnieku apmeklējums būtu vēl interesantāks, vietējie uzņēmēji ir aicināti izmantot iespēju rīkot īpašus pasākumus uz burinieku klājiem. Dodoties uz nākamā sacensību posma starta vietu, Daugavas grīvā un Rīgas jūras līcī notiks regates dalībnieku buru parāde.

„Esam apņēmušies, ka regates Rīgas posms tiks noorganizēts pēc vislabākajiem standartiem. Visi šeit jutīsies ērti un apmierināti,” tā šodien uz viena no pasaules lielākajiem buriniekiem - „ Mir” - klāja apliecināja Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Viņš šodien arī sveica daudzkārtējā "The Tall Ship Races " uzvarētāja burinieka „Mir”  kapteiņus ar ierašanos Rīgā, dāvinot simbolisku kuģa stūres ratu.

Regates Rīgas posmu organizē Rīgas dome, Rīgas Tūrisma attīstības birojs, Rīgas brīvostas pārvalde un Latvijas Burāšanas mācību asociācija. Pasākuma veiksmīgas norises nodrošināšanā organizatori sadarbosies ar Rīgas Pasažieru termināli, jahtu centru “Andrejosta”, Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju, kā arī ar privātiem atbalstītājiem.

Burinieks „Mir” vēl būs pieejams rīdzinieku un pilsētas viesu apskatei arī rīt, 2.oktobrī no plkst. 10.00 līdz 19.00. Kuģi varēs apmeklēt bez maksas.

„The Tall Ships Races” regate notiks Rīgā

Karlīna Timofejeva/Foto: Renārs Koris

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību