276. mikroautobusa vadītāji brauc un biļetes pārdod, kā grib. VIDEO
276. maršruta mikroautobuss no Taisnās un Jāņogu ielas stūra, Dārziņos, brauc, kad ienāk prātā un arī par biļeti šoferītis naudu iekasē atkarībā no garastāvokļa, vērtējot pasažiera izskatu.
Sabiedrība
2012. gada 4. oktobris, 12:32

276. mikroautobusa vadītāji brauc un biļetes pārdod, kā grib. VIDEO

Jauns.lv

Vienīgais sabiedriskais transports kā no Dārziņiem tikt uz Pārdaugavu ir 276. maršruta mikrooautobuss. Viss jau būtu labi, ja vien busiņa šoferīši neuzvestos kā karaļi – brauc, kad grib, par biļeti iekasē tik, cik grib, ved tikai tos pasažierus, kas viņiem patīk.

Agrāk maršruts Dārziņi – Ķīpsala bija sadalīts vairākās zonās un atkarībā no tā, cik tālu pasažieris gribēja braukt, nācās arī maksāt - 45, 50 vai 60 santīmus. Nesen pārvadājumu firma „Taksi LV” nolēma maksu vienādot – visiem nu it kā būtu jāmaksā 50 santīmi un šoferīšiem pārdošanai arī izsniedza tikai 50 santīmu vērtas biļetes.

Vietējie Dārziņu iedzīvotāji stāsta, ka vairāki šoferīši ar jauno kārtību nav apmierināti un joprojām pieprasa 60 santīmus, ja braucējs izvēlas braukt „pilnu maršrutu”, jo pretējā gadījumā atsakās pasažieri vest. Tāpat bieži vien esot izpalicis mikroautobusa rīta reiss, jo šoferītis, pēc visa spriežot, nav vēlējies sevi apgrūtināt ar lieku darbu. Lai arī 276. maršruts nav pieprasītākais sabiedriskā transporta maršruts, vairākiem rīdziniekiem tas ir ērtākais, gandrīz vai vienīgais, transports kā no rīta nokļūt uz darbu.

Interesanti ir tas, ka Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna – Ozola TV3 raidījumam „Bez Tabu” teica, ka pārvadātājs legāli no pasažieriem drīkst pieprasīt diferencētu maksu par braukšanu 276. maršrutā. Savukārt pārvadātāja „Taksi LV” pārstāvis raidījumam teica pretējo: šajā maršrutā takse ir tikai viena - 50 santīmi.

Skatieties video: Elmārs Barkņas/Foto: ekrānuņēmums no video