Latvijas teātros sācies skatītāju balsojums par "Spēlmaņu nakts" nominācijām
Nominācijai "Gada aktieris" izvirzīts arī Gundars Āboliņš par Oblomova lomu izrādē "Oblomovs" Jaunajā Rīgas teātrī.
Kultūra
2012. gada 19. oktobris, 15:03

Latvijas teātros sācies skatītāju balsojums par "Spēlmaņu nakts" nominācijām

Jauns.lv

Latvijas teātros sācies skatītāju balsojums par trim galvenajām "Spēlmaņu nakts" 2012.gada nominācijām, kur teātra cienītājiem ir iespēja nobalsot par "Gada dramatiskā teātra izrādi", "Gada aktieri" un "Gada aktrisi".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz pat 21.novembrim nobalsot par saviem favorītiem būs iespējams 11 teātros visā Latvijā - Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Valmieras teātrī, Liepājas teātrī, Daugavpils teātrī, Latvijas Leļļu teātrī, Latvijas Nacionālajā operā, "Dirty Deal Teatro" un Ģertrūdes ielas teātrī, kā arī Rīgas domes Klientu apkalpošanas centros Kungu ielā 7/9 un Brīvības ielā 49/53, aģentūru LETA informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības Radošās daļas projektu koordinatore Undīne Preisa.

Teātra skatītāji nobalsot par saviem favorītiem var arī elektroniski, apmeklējot "Spēlmaņu nakts" oficiālo mājaslapu "www.spelmanunakts.lv".

Balsošanai noslēdzoties, tiks izlozētas 40 biļetes uz Latvijas teātru izrādēm, kā arī divi ielūgumi uz "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremoniju, stāstīja Preisa.

Nominācijā "Gada dramatiskā teātra izrāde" uz balvu pretendē režisora Valtera Sīļa "Osedžas zeme" un Kirila Serebreņņikova "Voiceks" Latvijas Nacionālajā teātrī, režisora Alvja Hermaņa "Oņegins. Komentāri" un "Oblomovs" Jaunajā Rīgas teātrī, kā arī režisora Vladislavs Nastavševa "Jūlijas jaunkundze" Valmieras teātrī.

Nominācijai "Gada aktieris" izvirzīti Gundars Āboliņš par Oblomova lomu izrādē "Oblomovs" Jaunajā Rīgas teātrī, Ģirts Krūmiņš par Oblomova lomu izrādē "Oblomovs" un Kempa lomu izrādē "Vigīlija. Sapnis par nomodu" Jaunajā Rīgas teātrī, Juris Žagars par Henrija lomu Dailes teātra izrādē "Tas īstais, tā īstā", Kārlis Krūmiņš par lomu izrādē "Leģionāri" Ģertrūdes ielas teātrī un Leonīds Lencs par Indrānu tēva lomu izrādē "Indrāni" Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Savukārt uz balvu nominācijā "Gada aktrise" pretendē Elita Kļaviņa par Alīdes Trū lomu izrādē "Muša" Jaunajā Rīgas teātrī, Ieva Puķe par Leidijas Torensas lomu izrādē "Orfejs pazemē" un Larisas lomu izrādē "Līgava bez pūra" Valmieras drāmas teātrī, Ināra Slucka par Vīneblas kundzes lomu izrādē "Pērnvasar negaidot" Latvijas Nacionālajā teātrī, Indra Briķe par Vecāsmātes lomu izrādē "Apglabājiet mani zem grīdas" Dailes teātrī un Lolita Cauka par Violetas Vestones lomu izrādē "Osedžas zeme" Latvijas Nacionālajā teātrī.

Skatītāju balsojums Latvijas teātros notiek ar Rīgas domes atbalstu, kas "Spēlmaņu nakts" balvai šogad piešķīra 23 000 latu.

2011/2012.gada sezonas Latvijas teātra "Spēlmaņu nakts" balva tiks pasniegta 23.novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī. Šoreiz uz balvu pretendēs dalībnieki 18 nominācijās un pirmo reizi balva tiks piešķirta arī nominācijā "Gada sniegums laikmetīgajā dejā".

Balvas pasniegšana tiks pārraidīta Latvijas Televīzijas 1.kanālā un Latvijas Radio 1 klausītājiem.

LETA  / Foto: Lita Krone/ LETA