Sabiedrība
2012. gada 13. novembris, 08:11

Uz ceļiem daudzviet izveidojies apledojums

Jauns.lv

Otrdienas rītā Latvijā nokrišņu nav un mākoņu daudzums pārsvarā ir neliels, dažviet veidojas migla. Līdz ar gaisa temperatūras pazemināšanos autoceļi daudzviet ir apledojuši, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un uzņēmuma „Latvijas Valsts ceļi” dati.

Pēc pieciem rītā apledojums tika konstatēts uz šosejas A8 (Rīga - Jelgava - Meitene) posmā no Jelgavas līdz Lietuvas robežai, uz šosejas A9 (Rīga - Skulte - Liepāja) posmā no 25. līdz 105.kilometram, uz šosejas A10 (Rīga - Ventspils) posmā no 45. līdz 100.kilometram, kā arī uz ceļa Smiltene - Gulbene, Pļaviņas - Gulbene, Talsi - Stende - Kuldīga un Līgas - Kandava - Veģi.

Slidenie ceļu posmi tiek kaisīti, bet no rīta vēl daudzviet var veidoties apledojums. Dienas laikā braukšanas apstākļi būs apmierinoši, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra ir 0..+4 grādi, bet pretvēja piekrastē saglabājas +6..+7 grādus silts gaiss. Pūš rietumu vējš ar ātrumu 2-5 metri sekundē, brāzmās līdz 4-8 metriem sekundē, vietām piekrastē - līdz 12 metriem sekundē.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš lēns dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz pieciem metriem sekundē, gaisa temperatūra +2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +7,1 grāda Alūksnē līdz +10,3 grādiem Bauskā. Tā bija siltākā diena Latvijā pēdējo trīs nedēļu laikā - kopš 22.oktobra.

12.novembra maksimālā gaisa temperatūra Eiropā bija no -10 grādiem Krievijas ziemeļos pie Urāliem līdz +27 grādiem Sicīlijas lielākajā pilsētā Palermo.

BNS