1dienas
19stundas
29minūtes
46sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

Sniega un apledojuma dēļ braukšana apgrūtināta visā Latvijā

Jauns.lv

Sniega un apledojuma dēļ piektdienas rītā braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem apgrūtināta visā Latvijā, izņemot dažos ceļu posmus Vidzemē un Latgalē, liecina "Latvijas Valsts ceļu" operatīvā informācija.

Sniega un apledojuma dēļ braukšana apgrūtināta vis...

Daudzviet ir nokrišņi slapja sniega un sniega veidā. Gaisa temperatūra ir no mīnus 2 līdz plus 1 grādam.

Rīgas apkārtnē, kā arī Ventspils, Liepājas, Jelgavas, Bauskas un Ainažu virzienos apgrūtināti braukšanas apstākļi ir visā ceļa posma garumā. Autoceļi vietām sniegoti un apledo. Brauktuves tīra un kaisa.

Daugavpils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi posmā Rīga-Pļaviņas, posmā Daugavpils-Pāternieki, posmā Varakļāni-Terehova, posmā Grebņeva-Špoģi un uz Rēzeknes apvedceļa. Tur autoceļi sniegoti un apledo. Brauktuves tīra un kaisa ar pretapledojuma materiālu.

Valmieras virzienā sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Murjāņi-Braslas tilts un posmā Stalbe-Strenči. Brauktuves tīra un kaisa ar pretslīdes materiālu.

Siguldas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi posmos Rīga-Līgatne un Vireši-Veclaicene. Autoceļš vietām sniegots un apledo. Brauktuves tīra un kaisa.

Pa reģionālajiem ceļiem braukšanas apstākļi ir apmierinoši vien Daugavpils, Gulbenes, Jēkabpils un Preiļu apkārtnē.

Pa vietējiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi visā Latvijā. Brauktuves sniegotas, vietām apledojušas. Uzturēšanas darbu gaitā notiek bīstamo ceļa posmu - krustojumu, pagriezienu, kāpumu - pretslīdes apstrāde.

Braucot ziemas apstākļos, autovadītājus aicina izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

LETA