Rūdolfa Blaumaņa festivālā galveno balvu iegūst Krievu teātra "Indrāni"
"Vajadzētu pārsvītrot un aizmirst rūpes par Blaumani kā par senilu pensionāru, kas jāapčubina un jāuztraucas, vai viņš būs saprotams vai ne. Ir saprotams!" uzsvēra žūrijas komisijas priekšsēdētājs Jānis Streičs. Attēlā: aina no Elmāra Seņkova iestudētajiem "Indrāniem".
Kultūra
2013. gada 28. martā, 11:13

Rūdolfa Blaumaņa festivālā galveno balvu iegūst Krievu teātra "Indrāni"

Jauns.lv

Piektajā Rūdolfa Blaumaņa teātra festivālā ceļojošo balvu ieguvusi Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrāde "Indrāni" Elmāra Seņkova režijā, pavēstīja Valmieras teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Peļņika.

Rūdolfa Blaumaņa festivālā galveno balvu iegūst Kr...

Žūrijas komisijas priekšsēdētājs Jānis Streičs festivāla noslēgumā trešdien atzina, ka žūrijas domas dalījās, izvēloties pretendentu galvenajai balvai starp Krievu teātra izrādi "Indrāni" un Valmieras teātra "Raudupieti".

"Visnegaidītākais šajā piektajā festivālā bija tieši šis jaunais Blaumanis. Vajadzētu pārsvītrot un aizmirst rūpes par Blaumani kā par senilu pensionāru, kas jāapčubina un jāuztraucas, vai viņš būs saprotams vai ne. Ir saprotams! Un "Raudupiete" šajā ziņā ir varbūt viszīmīgākā festivāla izrāde. Jaunais režisors Elmārs Seņkovs ievada jauniešus traģēdijā caur humoru, ļaujot viņiem atklāt, ka dzīve ir daudz nopietnāka nekā šķiet," uzsvēra Streičs.

Apbalvošanas ceremonijā žūrija arī novērtēja izcilākos aktierdarbus – pateicības saņēma Nacionālā teātra aktrise Lolita Cauka par Indrānu mātes lomu izrādē "Indrāni" un Vešerieni "Purva bridējā", M.Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Leonīds Lencs par Indrānu tēvu izrādē "Indrāni" un Valmieras teātra aktrises Elīna Vāne par titullomu "Raudupietē" un Dace Eversa par Lavīzes lomu izrādē "No saldenās pudeles".

Uzsverot, ka ikviena festivālā redzētā izrāde apliecināja Blaumaņa darbu spēku un iedarbīgumu, žūrija stiklā veidotas atzinības zīmes pasniedza visiem festivālā startējušajiem iestudējumiem. Par savdabīgu un nepieciešamu festivāla daļu žūrija atzina arī pasākumus, kas notika ārpus teātra.

Piektais Valmieras drāmas teātra rīkotais Rūdolfa Blaumaņa teātra festivāls notika no 21. līdz 27.martam. Tajā par ceļojošo balvu cīnījās deviņas Blaumaņa darbu interpretācijas, kas Latvijā tapušas kopš iepriekšējā festivāla.