Saeimas deputāts: Latvijas Televīzijas vadītājs ir kretīns
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāts Dzintars Ābiķis pauda viedokli: ja šādas izmaiņas tiks īstenotas, tad [jaunais LTV valdes priekšsēdētājs Ivars] "Belte ir kretīns" un viņam "nav vietas sabiedriskajā medijā".
Sabiedrība
2013. gada 20. maijs, 14:16

Saeimas deputāts: Latvijas Televīzijas vadītājs ir kretīns

Jauns.lv

Par kultūras raidījuma vietu LTV programmā satraukušies arī Saeimas deputāti. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija nākamnedēļ uz sēdi aicinās Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāvjus, lai pārrunātu jautājumu par Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "100 g kultūras" raidlaika maiņu, pastāstīja komisijas vadītāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Deputāte šo lēmumu vērtē kā "pārsteidzīgu" un skaidro, ka šīs jautājums saistīts ar sabiedrisko pasūtījumu un šādas izmaiņas var īstenot tad, ja NEPLP tam piekrīt. Komisijas sēdē paredzēts pārrunāt arī šāda lēmuma motivāciju.

Mūrniece uzsver, ka šīs raidījums ir kvalitatīvs un daudzi skatās tiešraidi, līdz ar to raidlaiks ir svarīgs jautājums. Politiķe arī pauda viedokli, ka kvalitāti nevar tieši saistīt ar reitingiem, turklāt sabiedriskie mediji nedrīkst strādāt tikai reitingu dēļ.

Arī komisijas deputāts Dzintars Ābiķis (V) pauda sašutumu par plānoto raidījuma "100 g kultūras" raidlaika maiņu un tā aizvietošanu ar izklaides šovu. Viņš pauda viedokli, ka gadījumā, ja šādas izmaiņas tiks īstenotas, tad [jaunais LTV valdes priekšsēdētājs Ivars] "Belte ir kretīns" un viņam "nav vietas sabiedriskajā medijā".

Kā ziņots, raidījums "100 g kultūras", kas līdz šim no pirmdienas līdz trešdienai tika rādīts plkst.19.30, turpmāk tiks rādīts plkst.23.15. Kā biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja LTV Pašreklāmas redaktore Laura Brokāne, šāds lēmums pieņemts, veidojot vasaras programmu. Tas būs spēkā līdz rudenim, bet pēc tam tiks lemts, ko darīt tālāk.

LTV paziņojumā teikts, ka viens no galvenajiem NEPLP uzdevumiem LTV jaunajai valdei ir kanālu auditoriju stiprināšana. Izvērtējot esošo raidījumu plānojumu, esot redzams, ka raidījums "100 g kultūras" nepiesaista pietiekami plašu auditoriju, lai to pārraidītu skatītākajā laikā - no plkst.19.30 līdz 20. Tā sasniegtā auditorija ir nepietiekama, lai LTV varētu izpildīt sabiedriskā pasūtījuma uzstādījumus minētajā laikā.

Tikmēr interneta vidē un sociālajos medijos ir sacelta viedokļu vētra. Daļa komentētāju kritizēja šādu lēmumu, norādot, ka tas ir bijis vienīgais analītiskais raidījums par kultūru, kuru esot vērts skatīties. Savukārt citi pauda viedokli, ka mūsdienās raidījumu var noskatīties jebkurā laikā. Turklāt vasarā plkst.19.30 daudzi neesot pat pārnākuši mājās, bet baudot izklaides vai rosoties dārzā.


LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA, Evija Trifanova/LETA