JRT sezonu sāks ar "Ilgu tramvaju", Blānša - Elita Kļaviņa
Mēģinājumi pie jaunās izrādes norit jau pilnā sparā, bet pirmizrāde gaidāma 12.septembrī.
Kultūra
2013. gada 10. augusts, 15:51

JRT sezonu sāks ar "Ilgu tramvaju", Blānša - Elita Kļaviņa

Jauns.lv

Jaunā Rīgas teātra jaunās sezonas pirmais jauniestudējums būs amerikāņu dramaturga Tenesija Viljamsa populārās lugas "Ilgu tramvajs" iestudējums. To režisēs Inese Mičule.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ilgu tramvaja" iestudēšana uzticēta režisorei Inesei Mičulei, kuras pēdējais darbs šajā teātrī bija izrāde "Muša" ar Elitu Kļaviņu galvenajā lomā, kas aktrisei atnesa 2011./2012.gada teātra sezonas "Spēlmaņu nakts" balvu nominācijā "Gada aktrise".

Mēģinājumi pie jaunās izrādes norit jau pilnā sparā, bet pirmizrāde gaidām 12.septembrī, pastāstīja teātra reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Grīnfelde.

Galveno lomu atveidošana "Ilgu tramvajā" uzticēta Elitai Kļaviņai, kura atveidos Blanšu Dibuā, viņas māsu Stellu atveidos Sandra Kļaviņa vai Iveta Pole, Stenlija Kovaļska tēlā iejutīsies Andris Keišs. Tāpat izrādē piedalīsies Ivars Krasts, Gatis Gāga, Ģirts Krūmiņš, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Georgijs Surkovs un Kaspars Zāle.

Lugas galvenā varone Blanša Dibuā tic mīlestībai un ilgojas pēc tās. Viņa ir zaudējusi visu un meklē patvērumu pie māsas. Tur Blanša nonāk sarežģītā attiecību trīsstūrī ar māsu un viņas vīru, un visu triju dzīves sagriežas traģiskā virpulī, kuru skaudri caurvij stūrgalvīga cīņa ar reālo dzīvi, bēgšana ilūziju pasaulē un vēlme saglabāt savus ideālus.

Scenogrāfiju izrādei veidos Rudolfs Bekičs, bet kostīmu māksliniece ir Kristīne Jurjāne.

LETA, Foto: Edijs Pālens/LETA