Oktobrī notiks "Rīgas Enerģētikas dienas 2013"
Runā Rīga

Oktobrī notiks "Rīgas Enerģētikas dienas 2013"

Jauns.lv

Oktobrī, kā ierasts, notiks „Rīgas Enerģētikas dienas”, kuras kopā ar sadarbības partneriem organizē pašvaldības aģentūra „Rīgas Enerģētikas aģentūra” (REA). „Rīgas Enerģētikas dienas 2013” tiks atklātas trešdien, 2. oktobrī, plkst. 10.00 Rīgas domē (Rātslaukums 1) ar divu dienu mācību semināru „ESKO līgumi un starptautiski finanšu instrumenti rīcības plānu pasākumu finansēšanai”.

Oktobrī notiks "Rīgas Enerģētikas dienas 2013"...

Pirmajā dienā, kad pasākums notiks Rīgas domes telpās, semināra dalībniekiem būs iespēja noklausīties gan Eiropas pašvaldību apvienības „Energy Cities”, gan Enerģētikas ģenerāldirektorāta, gan Čehijas kompānijas „SEVEn” pārstāvju uzstāšanos. Dalībniekus uzrunās Latvijas Ekonomikas ministrijas un Komercbanku asociācijas pārstāvji. Paredzēts arī darbs grupās, lai apspriestu renovācijas un ESKO problēmas. Par savu pieredzi stāstīs SIA „Renesco” un Zemgales reģionālās enerģētikas aģentūra.

Savukārt otrajā dienā paredzēts izbraukums uz Ozolniekiem, kur veiksmīgi notiek daudzdzīvokļu ēku renovācija, un Jelgavu, kur arī varēs apskatīt ēku renovācijas demonstrācijas projektus.

„Rīgas enerģētikas dienu 2013” laikā pirmo reizi Baltijā tiks prezentēts autobuss, kas darbojas ar ūdeņraža tehnoloģijām. 16. oktobrī, plkst. 15.00 tas tiks demonstrēts Rātslaukumā, kā arī pēc tam to varēs apskatīt un izmēģināt Starptautiskajā izstādē „Vide un enerģija 2013”, kas notiks Ķīpsalā no 17. līdz 20. oktobrim.

Rīgā viesosies Eiropas reģionālo pašvaldību projektu vadītāji, kas veiksmīgi integrējuši savu pilsētu vidē un transporta infrastruktūrā ūdeņraža tehnoloģijas. Šai tematikai būs veltīts starptautisks seminārs izstādes „Vide un Enerģija 2013” laikā 17.oktobrī. Semināra runasvīru vidū būs gan Hamburgas (Vācija), Zviedrijas Skones (Skånes) reģiona, Aberdīnas (Lielbritānija), koncerna „Ballard Power Systems” (Kanāda) un „Van Hool BV” (Beļģija) pārstāvji. Semināra dalībniekiem būs iespēja ne tikai noklausīties speciālistu prezentācijas par ieviestajiem projektiem, bet pirmoreiz Baltijā arī iepazīties klātienē ar automašīnu „ Huyndai FCEV”, kas ir pirmais pasaulē sērijveida ūdeņraža automobilis un atvests izstādei no Zviedrijas Skones (Skånes) reģiona, kā arī ar „Van Hool FC” ūdeņraža satiksmes autobusu, kas atvests no Briseles. Autobuss ne tikai būs apskatāms, bet semināra dalībnieki būs aicināti piedalīties arī izbraukumā ar šo autobusu pa Ķīpsalu, savukārt 18. oktobrī šādi izbraukumi tiks organizēti izstādes apmeklētājiem.

„Rīgas Enerģētikas dienu 2013” laikā notiks arī vairāki citi semināri un diskusijas. To beigu fāzē Rīgas domes telpās notiks tradicionālais seminārs par to, kā šogad Rīgā ir veicies ar daudzdzīvokļu māju renovāciju.

Rīgas pilsētas arhitekta birojs „Rīgas Enerģētikas dienu 2013” noslēgumā piedāvā apmeklēt Reinholda Šmēlinga konferenci par Rīgas iedzīvotāju šodienu un nākotni pēckara daudzdzīvokļu namu mikrorajonos – pilsēttelpas kvalitāte, transformācijas iespējas un izaicinājumi, kas notiks „Rīgas Mākslas telpā”

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji laipni aicināti apmeklēt „Rīgas Enerģētikas dienu 2013” pasākumus !

Karlīna Timofejeva/Foto: LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību