Bauda acīm un garam! Dejas lieluzvedums "No zobena saule lēca". FOTO
Sižetisko līniju caurvij gan mīlestība un kaislība, gan spēja samierināties ar likteni kara priekšnojautās un pēc tā.
Sabiedrība
2013. gada 17. novembris, 14:38

Bauda acīm un garam! Dejas lieluzvedums "No zobena saule lēca". FOTO

Jauns.lv

Režisora Uģa Brikmaņa un horeogrāfa Agra Daņiļeviča veidotā dejas izrāde "No zobena saule lēca" kā dāvana Latvijas jubilejā atkal bija skatāma Ķīpsalas hallē. Lieluzvedumā uzstājās vairāk kā 1000 dalībnieku, un skatītāji pēc priekšnesuma bija sajūsmā.

Izrāde bija kā dāvana Latvijai svētkos. Tas ir mītisks stāsts gan latviešu gadskārtām un īpašajiem ritiem - kāzām, ražas un veļu laiku. Tās sižetisko līniju caurvij gan mīlestība un kaislība, gan spēja samierināties ar likteni kara priekšnojautās un pēc tā. Izrādes veidotāji vēlējās veicināt skatītāju izpratni par tautas spēku un zināšanām simbolos, rituālos, dabas un dzīves cikliskumā, kuras ļāvušas pastāvēt un izdzīvot, neraugoties uz varu un laikmetu maiņām.

Lieluzvedums tika uzburts pirms trim gadiem. Uzvedumu veidojuši režisors Brikmanis un horeogrāfs Daņiļevičs. Izrādes muzikālā vadība gulstas uz Ilzes Gruntes un Kaspara Bārbala pleciem. Tērpu autores ir Evija Dāboliņa un Kristīne Korečko. Izrādē piedalās bungu un dūdu grupa "Auļi", 30 dažādu paaudžu Latvijas deju kolektīvi, etnomūziķi Zane Šmite, Ivars Cinkuss, Kristīne Ādmine, Lauma Bērza, Aiga Sprinža, Sandra Budeviča un koris "Gaudeamus".

LETA, Kasjauns.lv, Foto: Ieva Lūka/LETA