Demonstrēs filmu "Džeki" - par Latvijas jauniešu skatu uz dzīvi
Filma "Džeki" caur jauniešu prizmu personificē Latviju un parāda to jaunā gaismā.
Kultūra
2013. gada 28. novembris, 09:43

Demonstrēs filmu "Džeki" - par Latvijas jauniešu skatu uz dzīvi

Jauns.lv

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē (LU SZF) ceturtdien demonstrēs augstskolas Multimediju centrā tapušās filmas, kas atspoguļo četru Latvijas nostūru dzīvi jauniešu acīm - Sabiles, Kārsavas, Pilsrundāles un Staiceles skolēnu pašu filmētās filmās atklājas viņu redzējums par savu dzīves vietu, informēja augstskolā.

Pasniedzēja un pētnieka Dmitrija Petrenko filma "Džeki" ir stāsts par šo filmu autoru dzīvi un nākotnes redzējumu.

Šajā pavasarī Valsts pētījumu programmas "Nacionālā identitāte (valoda, Latvijas vēsture, kultūra un cilvēkdrošība)" ietvaros notika Latvijas skolēnu identitāšu pētījums, izmantojot gan tradicionālas, gan radošas metodes.

Vispirms pētnieki, balstoties uz iepriekšējiem pētniecības programmā veiktajiem pētījumiem izraudzījās četras vietas Latvijā - Sabili, Pilsrundāli, Staiceli un Kārsavu, kur notika fokusgrupu intervijas ar 10. un 11.klases skolēniem. Otrajā posmā skolēni izvēlējās tēmas un mācījās filmēt, lai ar kameras palīdzību fiksētu svarīgāko savā dzīves vietā.

Filma "Džeki" caur jauniešu prizmu personificē Latviju un parāda to jaunā gaismā.

"Šī filma ir mēģinājums atbildēt uz jautājumu, kas ir nacionālā identitāte. Mēs skatāmies uz šo fenomenu kā uz ļoti komplicētu. Kā veidojas cilvēka identitāte, un kurā brīdī mēs to varam saukt par nacionālo. Dažādi dzīves stāsti un dzīves situācijas ļauj paskatīties uz to no cita skatu punkta," stāsta filmas veidotājs Dmitrijs Petrenko.

Filmu veidošanā piedalījušies arī sociologs un producents Dmitrijs Ščegoļevs un Multimediju centra videoinženieris un operators Dmitrijs Glazunovs.

BNS/ Publicitātes foto