Brāļi Dukuri pārliecinoši triumfē otrajā Pasaules kausa posmā pēc kārtas
Martins un Tomass dominē otrajā Pasaules kausa posmā pēc kārtas.
Citi sporta veidi

Brāļi Dukuri pārliecinoši triumfē otrajā Pasaules kausa posmā pēc kārtas

Jauns.lv

Latviešu skeletonisti Martins un Tomass Dukuri piektdien izcīnīja pirmās divas vietas Pasaules kausa piektā posma, kas risinās Sanktmoricas trasē Šveicē, pirmajās sacensībās, tiekot pie otrās dubultuzvaras pēc kārtas

Brāļi Dukuri pārliecinoši triumfē otrajā Pasaules ...

Pirmajā braucienā šoreiz sekmīgākais bija vecākais no brāļiem Tomass, kurš par 0,14 sekundēm apsteidza pasaules labāko skeletonistu Martinu. Brauciena gaitā Tomass savu brāli apsteidza pat par 0,20 sekundēm, bet līdz finišam Martins nedaudz pietuvojās.

Savukārt otro braucienu ļoti lieliski veica Martins Dukurs un divu braucienu summā savu brāli apsteidza par 0,26 sekundēm, kaut Tomass bija otrs ātrākais.

Trešo vietu ieņēmušais amerikānis Metjū Entuāns uzvarētājam zaudēja 0,69 sekundes, bet vēl par 0,11 sekundēm lēnāks bija krievs Aleksandrs Tretjakovs.

Abi Dukuri uz goda pjedestāla stājas jau desmito reizi, bet pie dubultuzvaras kādā no Pasaules kausa posmiem tikuši sesto reizi. Tiesa, visas reizes uzvarējis Martins.

"Braucieni bija diezgan līdzīgi, bet Martins otro aizvadīja ļoti labi, tāpēc pieveica mani," pēc sacensībām izteicās Tomass Dukurs.

"Pirmais brauciens bija pieklājīgs, vienkārši nebija labākā starta numura izvēles, bet otro aizvadīju daudz labāk," piebilda Martins Dukurs.

Pasaules kausa kopvērtējumā M.Dukurs ar 1045 punktiem atgriezies līderpozīcijā, par astoņiem punktiem apsteidzot Tretjakovu. Trešais ar 988 punktiem ir T.Dukurs, kuram trīs punktus zaudē Entuāns.

Šogad katrā no Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) disciplīnām pa reizei viena Pasaules kausa posma laikā notiks divas sacensības. Vīru skeletonā sportisti divreiz sacenšas tieši Sanktmoricā un vēlreiz trasē dosies svētdien.

Ja sezonas pirmos trīs posmus Ziemeļamerikā Latvijas sportisti neaizvadīja pārāk sekmīgi, pirms nedēļas Vinterbergā brāļi piekto reizi vēsturē tika pie dubultuzvaras. Savu vecāko brāli Martins Dukurs divu braucienu summā apsteidza par vairāk nekā sekundi.

Jau vēstīts, M.Dukurs decembra beigās tika atzīts par 2013.gada Latvijas labāko sportistu. Pēc uzvaras 2010. un 2011.gadā šo balvu sportists ieguva jau trešo reizi karjerā.

M.Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists, kurš kopš 2010.gada kļuvis par četrkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, divkārtēju pasaules un četrkārtēju Eiropas čempionu, kā arī Vankūveras Olimpiādes sudraba medaļas ieguvēju. Tiesa, viņš pavasarī nespēja kā pirmais sportists vēsturē izcīnīt trešo pasaules čempiona titulu pēc kārtas.

Kopumā kopš 2011./2012.gada sezonas sākuma M.Dukurs triumfējis 22 no 26 Pasaules kausa un pasaules čempionāta gaitā notikušajām sacīkstēm.

Pēc Sanktmoricas posma šīs sezonas Pasaules kausā notiks vēl divi, turklāt visi Eiropā. Pēdējais no tiem noslēgsies 26.janvārī.

Atlase Soču olimpiskajām spēlēm norisināsies līdz 19.janvārim, un Olimpiādē piedalīsies 30 vīriešu skeletonisti un 20 sievietes. Sportistu atlase tiks veidota pēc Nāciju ranga.

Uz dalību Soču Olimpiādes sieviešu skeletona sacensībās pretendē latviete Lelde Priedulēna, kura gan šosezon nestartē pārāk sekmīgi.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada, un līdz šim trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija triumfējis vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./1993. līdz 1994./1995.gada sezonai. Pēc gada pārtraukuma Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA