Ziemeļamerikas mediji Juri Šicu iesauc par Terminatoru
Juris Šics trīs gadus pēc smagās autoavārijas izcīnīja bronzas medaļu Soču olimpiskajās spēlēs.

Ziemeļamerikas mediji Juri Šicu iesauc par Terminatoru

Jauns.lv

Populārais Ziemeļamerikas medijs "Yahoo Sports" piekrīt latviešu kamaniņu braucējam Andrim Šicam un sauc olimpiskās bronzas godalgas ieguvēju Juri Šicu par Terminatoru.

Ziemeļamerikas mediji Juri Šicu iesauc par Termina...

Kā ziņots, trešdien brāļi Šici divnieku sacensībās kamaniņu sportā ieguva Latvijai pirmo medaļu Soču olimpiskajās spēlēs, turklāt karjerā tā viņiem ir jau otrā godalga, jo pirms četriem gadiem Vankūverā viņi tika pie olimpiskā sudraba.

"Yahoo Sports" uzsver, ka J.Šicu par Terminatoru sauc viņa brālis, piekrītot, ka latvietis ir ļoti spēcīgs sportists, turklāt viņa ķermenis pēc savulaik piedzīvotās smagās avārijas ir "pilns ar metālu".

Kā zināms, pirms trim gadiem J.Šics cieta autoavārijā, pēc kuras viņa sportista karjera bija nopietni apdraudēta.

"Ārsti teica, ka vairs nekad nespēšu normāli staigāt," latvieša teikto citē medijs, uzsverot, ka A.Šics tajās pašās dienās gaidīja piedzimstam savu bērnu. "Kad pēc kāda laika biju atguvis spējas loģiski domāt, teicu Andrim, ka paveiksim divas lietas - vispirms arī es kļūšu par tēvu, bet pēc tam mēs izcīnīsim medaļu."

Divas nedēļas pēc avārijas Andris Šics kļuva par tēvu savam dēlam, bet gadu vēlāk par tēvu savam dēlam kļuva arī otrs no brāļiem.

"Latvija pati par sevi ir kā neliels brīnums. Latvieša iegūta medaļa uz krievu zemes vēsturiskajā ziņā savulaik bija tikpat neiespējama kā Šicu panākums no medicīniskā viedokļa," uzsver portāls.

"Mums šī ir liela diena, jo esam maza valsts, kas agrāk varēja tikai sapņot par brīvu valsti," pēc medaļas izcīnīšanas pauda Juris Šics.

Brāļu Šicu divnieku ekipāžai šī ir jau trešā Olimpiāde. Viņi no sezonas svarīgākajām sacensībām ar medaļām atgriezušies nu jau piecas reizes pēdējo sešu gadu laikā. Tā 2008. un 2009.gadā Latvijas komanda izcīnīja bronzu pasaules čempionātu stafetē, 2010.gadā Šici tika pie sudraba Vankūveras olimpiskajās spēlēs, bet vēl pēc gada viņiem bija bronza arī pasaules čempionāta individuālajās sacensībās. Tāpat pēdējos piecos Eiropas čempionātos viņi un Mārtiņš Rubenis bijuši komandā, kas Latvijai sagādājusi četras godalgas komandu stafetē, turklāt pēdējā no tām vēl janvārī tika izcīnīta Siguldā.

Ceturtdien Šiciem gaidāms vēl viens starts - kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni viņi sacentīsies komandu stafetē.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA