Citi sporta veidi

Olimpieši Rubenis un Šici uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

Jauns.lv

Soču ziemas olimpiskajās spēlēs medaļas guvušie Mārtiņš Rubenis un brāļu Šicu divnieka ekipāža sestdien Siguldā uzvarēja Latvijas čempionātā kamaniņu sportā, aģentūru BNS informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā.

Olimpieši Rubenis un Šici uzvar Latvijas čempionāt...

Rubenis divu braucienu summā uzvarēja ar rezultātu viena minūte un 39,432 sekundes. Uzvarētājs par 0,189 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Ināru Kivlenieku, bet trešais septiņu dalībnieku konkurencē bija Riks Kristens Rozītis, kurš izcīnīja pirmo vietu junioru konkurencē. Junioriem trijniekā iekļuva arī Roberts Millers un Imants Marcinkēvičs.

Savukārt Andrim un Jurim Šiciem uzvaru nodrošināja finišs pēc minūtes un 26,255 sekundēm. Sudraba medaļas izcīnīja Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, bet trešajā vietā ierindojās Kristens Putins/Zintis Šaicāns.

Sieviešu konkurencē, nestartējot saslimušajām Soču olimpietēm Elīzai Tīrumai un Ullai Zirnei, uzvarēja Latvijas junioru izlases trenere Aiva Aparjode, atstājot aiz sevis trijniekā Alisi Evelīnu Mitkus un savu meitu Kendiju Aparjodi. Atsevišķajā vērtējumā juniorēm aiz Mitkus un Aparjodes trešo vietu ieguva Paula Ābele.

Jauniešiem pirmās trīs vietas Latvijas meistarsacīkstēs ieguva Ralfs Bērziņš, Kristers Aparjods un Gunārs Bergs.

Vēlāk sestdien Siguldas trasē risināsies sezonas noslēguma pasākums, kur piedalīsies arī labākie bobslejisti un skeletonisti. Pasākumā paredzēta arī plaša izklaides programma skatītājiem, tiesa, Tīrumas slimības dēļ nenotiks iepriekš plānotais Soču olimpiskās bronzas medaļas ieguvušās stafetes komandas paraugbrauciens.

Jaunietes Latvijas meistarsacīkšu medaļas dalīs svētdien, kad paredzētas sacensības arī jaunāko vecuma grupu dalībniekiem.

1. Aiva Aparjode 1:27,592

2. Alise Evelīna Mitkus 1:27,638

3. Kendija Aparjode 1:28,058

Divnieki

1. Andris Šics/Juris Šics 1:26,255

2. Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš 1:28,135

3. Kristens Putins/Zintis Šaicāns 1:28,507

BNS