Bobs Hārtlijs slavē Latvijas hokeja izlases garu un piešķir Pujacam ugunsdzēsēja ķiveri
Bobs Hārtlijs uzskata, ka ar hokejistiem bez cīņasspara nevar izcīnīt uzvaras, bet Latvijas izlasē šādu problēmu nav.
Hokejs
2017. gada 10. marts, 16:25

Bobs Hārtlijs slavē Latvijas hokeja izlases garu un piešķir Pujacam ugunsdzēsēja ķiveri

Jauns.lv

Kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs pēc pirmās treniņnedēļas, kas aizvadīta, gatavojoties pasaules čempionātam, piektdien slavēja Latvijas hokeja izlases garu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kaut gan februārī Latvijas valstsvienība bija sanākusi uz trim treniņdienām, lai labāk iepazītu jauno komandas galveno treneri Bobu Hārtliju, gatavošanos pasaules čempionātam valstsvienība uzsāka ar šīs nedēļas sākumu.

"No šonedēļ piedzīvotā man patika puišu intensitāte un vēlme mācīties, kā arī komandas kopējais gars. Mums ir vairāki pieredzējuši hokejisti un gados jauni spēlētāji. Vienība smagi strādā gan laukumā, gan svaru zālē," aģentūrai LETA sacīja Hārtlijs. "Šis būs garš process, taču mums tas ir vajadzīgs. Lēnā garā mācāmies jaunās sistēmas, hokejisti uzzina arī daudz ko jaunu par hokeju. Tomēr pēc šīs nedēļas treniņiem esmu patīkami iespaidots par šo komandu."

Hārtlijs atklāja, ka šonedēļ Latvijas izlase treniņos vairāk piestrādājusi pie vārtu gūšanas momentu realizācijas, aizsardzības, cīņas vidējā zonā, spēles situāciju imitācijas.

"Negribu izcelt nevienu atsevišķu hokejistu. Pagaidām pārliecinos par to, lai visi spēlētāji trenētos un darbam pieietu nopietni. Pasaules meistarsacīkstes būs tikai maijā, taču kopumā mani patīkami pārsteigusi visa komanda. Protams, ir hokejisti, kuri ir labāki par citiem, taču nesaukšu viņus vārdos, jo tas būtu pārāk ātri, turklāt vairāki spēlētāji vēl nemaz komandai nav pievienojušies," pauda Hārtlijs.

Tiesa, Hārtlijs uzslavēja Latvijas jaunos vārtsargus Gustavu Dāvi Grigalu un Mareku Egilu Mitenu, kurš uz laiku atlidojis no Ziemeļamerikas. Tiesa, viņu izredzes iekļūt valstsvienības sastāvā nevarētu vērtēt augstu.

"Nezinu, vai ko tādu veicinājis Artūrs Irbe, bet Latvijā ir vairāki labi vārtsargi. Vēl taču ir arī Kristers Gudļevskis, Elvis Merzļikins un Edgars Masaļskis," pauda Hārtlijs.

Latvijas hokeja izlases treniņā piektdien viesojās arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks pulkvedis Oskars Āboliņš, kurš nodarbības noslēgumā uzrunāja komandu, kā arī demonstrēja ugunsdzēsēju ķiveri. Līdz ar to tika iedibināta jauna tradīcija - pēc katras nedēļas treniņos vislabāk sevi apliecinājušajam hokejistam tiks piešķirta šī ķivere. Šoreiz tā tika aizsargam Georgijam Pujacam, kurš vēl neesot pilnībā atguvies no savainojuma, taču izrādīja lielu vēlmi piedalīties valstsvienības treniņos.

Latvijas hokeja izlases pirmais treniņš Hārtlija vadībā

Slavenajam kanādiešu speciālistam Bobam Hārtlijam viņa pirmajā treniņā kā Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim palīdz arī latvietis Artis Ābols. Iepriekš ...

gallery icon
128

"Būdams profesionāls hokejists, tu esi diezgan samaitāts. Dzīve tev ir ļoti laba. Spēlētāju sakarā bieži tiek runāts par spiedienu un izaicinājumiem, taču es tajā brīdī paraugos uz karavīriem, policistiem, ugunsdzēsējiem. Šie cilvēki no rīta dodas uz darbu, bet bieži viņi nezina, vai maz pārradīsies mājās. Veicot šādu darbu, cilvēks var iet bojā. Protams, hokejā ir līdzīgi, bet risks nav tik augsts," sacīja Hārtlijs.

"Izvēlējāmies ugunsdzēsējus. Cilvēki īsi neredz viņu paveikto darbu. Tas tiek novērtēts, kad viņi izglābj tavas mājas un ģimenes locekļus. Mēs ugunsdzēsējus uztveram pārāk pašsaprotami, tomēr viņi riskē ar dzīvību, lai glābtu citus. Vienmēr esmu novērtējis viņu paveikto, tāpēc, ierodoties šeit, izrunājos ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu Aigaru Kalvīti un ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu, un nolēmām, ka kopā ar ugunsdzēsējiem sadarbosimies, lai tādā veidā godinātu viņu darbu," atklāja kanādiešu speciālists.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Tai pašā laikā mēs katru nedēļu izcelsim vienu mūsu spēlētāju, kurš šajā laikā būs parādījis lielisku attieksmi, smagi strādājis un ziedojies komandas interešu labā. Līdzīgi kā ugunsdzēsēji. Arī viņiem jābūt vienotai komandai, cīņā ar uguni cilvēks nedodas vienatnē," norādīja Hārtlijs. "Tad nu VUGD priekšnieks viesojās pie mums un pastāstīja par vērtībām, kas nepieciešamas, lai būtu lielisks ugunsdzēsējs. Tai pat laikā viņš mums parādīja īstu ugunsdzēsēja ķiveri. Katras nedēļas beigās mēs vienam no mūsu hokejistiem to piešķirsim."

"Šoreiz tā tika Pujacam, jo viņš parādīja ziedošanos komandas labā. Viņš šobrīd spēlē ar sāpēm. Trešdien pieredzējušajiem spēlētājiem bija brīvdiena, bet otrdienas vakarā Georgijs pie manis pienāca un paprasīja, vai viņš tomēr trešdienā var trenēties kopā ar jaunajiem hokejistiem. Visas nedēļas laikā Pujacs demonstrēja lielisku darba ētiku. Šim puisim ir svarīgi pārstāvēt Latvijas karogu. To es cienu. Man patīk smagi strādājoši hokejisti, ne slinkie. Ar slinkiem spēlētājiem neko nevar uzvarēt," uzsvēra Hārtlijs.

Pasaules čempionātā, kas norisināsies maijā, Latvijas izlase Ķelnē A apakšgrupā tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

LETA/Foto: Ieva Makare/LETA, Mārtiņš Ziders