Ātrslidotājam Silovam astotā un desmitā vieta Pasaules kausa posmā
Haralds Silovs karjeru uzsāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās.
Citi sporta veidi

Ātrslidotājam Silovam astotā un desmitā vieta Pasaules kausa posmā

Jauns.lv

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien Nīderlandē izcīnīja astoto un desmito vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās.

Ātrslidotājam Silovam astotā un desmitā vieta Pasa...

Sākotnēji Silovs tika pie desmitās vietas 1500 metru distancē. Tajā uzvaru izcīnīja polis Jans Šimaņskis, bet Silovs, finišējot pēc minūtes un 47,84 sekundēm, uzvarētājam zaudēja 1,92 sekundes.

Kopvērtējumā Silovs tika pie 28 punktiem, kas viņam šīs distances vērtējumā ar 53 punktiem dod 15.vietu.

Kā ziņots, pirms tam iepriekšējā etapā Silovs triumfēja 1500 metru distances B divīzijas sacensībās, iegūstot iespēju turpinājumā sacensties A divīzijā starp spēcīgākajiem sportistiem.

Savukārt vēlāk sekojošajā masu startā Silovs ieņēma astoto vietu. Distances gaitā sportisti apļu beigās un finišā vāca sprinta punktus, Silovam iegūstot vienu punktu, bet par uzvarētāju ar 70 punktiem kļuva Nīderlandes sportists Jorits Bergsma.

Pirmajā no trim starpfinišiem Silovs viņš finišēja trešais, par ko ieguva vienu punktu, savukārt finišā spurtā latvietis palika sestajā vietā.

Šīs distances kopvērtējumā Silovs, kurš piedalījies trijos no četriem etapiem, ar 140 punktiem saglabājis sesto pozīciju.

Pirms tam šajā etapā sestdien Silovs izcīnīja sesto vietu 1000 metru distances B divīzijas sacensībās.

Pasaules kausa pirmajā posmā Silovs nepiedalījās muguras traumas dēļ, sezonas otrajā posmā viņš izcīnīja otro vietu distancē ar masu startu, bet trešajā posmā izcēlās 1500 metru distancē, uzvarot B divīzijas sacensībās. Šajā vasarā sportists uzsācis sadarbību ar "Stressless" komandu.

Silovs karjeru uzsāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās.

Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai. Soču olimpiskās spēles sportistam gan nebija veiksmīgas, labāko sniegumu nodemonstrējot 1500 metru distancē, kurā viņš izcīnīja 14.vietu.

LETA/ Foto: AFP/LETA