Dienas bilde: Bagatskis apsēžas uz miskastes un kaļ plānus
Par Ainara Bagatska interesanto sēdvietu sociālajos tīklos pirmais informēja basketbola žurnālists Deivids Pīks.
Basketbols

Dienas bilde: Bagatskis apsēžas uz miskastes un kaļ plānus

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis, kurš vada arī vienu no Eiropas bagatākajiem klubiem Telavivas "Maccabi", ir saglabājis vienāršību un par katru cenu necenšas tikt pie pārspīlēta komforta. Vēl jo vairāk - Latvijas basketbola zelta roka, vērojot sava kluba nākamo pretinieku cīņu, ir iekārtojies uz miskastes.

Dienas bilde: Bagatskis apsēžas uz miskastes un ka...

Bagijs Valentīndienā cītīgi strādāja un bija devies skatīties Izraēlas kausa izcīņas otru pusfināla spēli starp Jeruzalemes "Hapoel" un Holonas "Hapoel" komandām. Šajā duelī ar 68:59 pārāki bija Jeruzalemes basketbolisti, kuri ir arī Bagatska un "Maccabi" ambiciozākie pretinieki Izraēlas čempionātā, jo savā sastāvā ir pulcējuši pat tādu kādreizējo NBA zvaigzni kā Amare Staudemairu.

Zāle, acīmredzot, bija pārpildīta, tāpēc Bagatskis, analizējot nākamos pretiniekus, izdomāja, ka ērtāk būs iekārtoties uz miskastes. Daudzi sociālajos tīklos apbrīno Latvijas basketbola speciālista vienkāršumu un samierināšanos ar mazumiņu, jo vairums tādas raudzes treneru, visticamāk, būtu sacēluši pamatīgu traci un pieprasījuši ērtu sēdvietu, no kuras spēle būtu labāk pārskatāma un analizējama.

Pašiem Telavivas "Maccabi", kuri ir Izraēlas čempionāta līderi, kausa pusfinālā arī nebūt neklājās viegli, jo mačā pret necilo Ašdodas "Maccabi" Bagatska komanda uzvarēja vien pašā galotnē ar 95:89. Savukārt ULEB Eirolīgā Bagatska trenētajam klubam klājas vēl daudz bēdīgāk, jo viens no bagātākajiem un ambiciozākajiem Vecā kontinenta klubiem 16 vienību konkurencē kuļas pa tabulas pašu apakšgalu un, visticamāk, nepretendē uz iekļūšanu astoņu labāko komandu vidū, kuras turpinās cīņu par spēcīgākās komandas titulu. Jādomā, ka Bagatskis šobrīd nevar justies pārāk droši savā amatā, jo pirms viņa pievienošanās Izraēlas superklubam, šosezon tika nomainīti jau divi treneri, bet pirms pāris nedēļām par dopinga noteikumu neievērošanu tika atlaists vienības slavenākais un dārgākais basketbolists Sonijs Vīmss, kuru daudzi uzskatīja par galveno mikroklimata bojātāju un neveiksmju vaininieku.