Serhio Peress domā, ka viņa F-1 karjera vairs nebūs ilga
foto: picture alliance / HOCH ZWEI
Meksikānim Serhio Peresam ir spēkā līgums ar "Red Bull" uz vēl divām sezonām.
Citi sporta veidi

Serhio Peress domā, ka viņa F-1 karjera vairs nebūs ilga

Sporta nodaļa

Jauns.lv/F1.lv

Komentējot baumas par iespējamo atlaišanu no “Red Bull” komandas, Serhio Peress atzinis, ka viņa F-1 karjera vairs nebūs ilga, taču nākamos divus gadus meksikānis būšot redzams sacīkstēs.

Serhio Peress domā, ka viņa F-1 karjera vairs nebū...

F-1 apriņķos parādījušās baumas, ka Peress tiks nomainīts – ja ne tagad, tad pēc sezonas beigām. “Pirmo reizi par kaut ko tādu dzirdu,” jautāts par to, vai Peress negatavojas beigt karjeru pēc šīs sezonas, jokojot sacīja “Red Bull” konsultants Helmuts Marko. “Bet viņa sieva gaida ceturto bērnu. Interesanta alternatīva…”

Tikmēr pats Peress saka, ka turpinās pārstāvēt “Red Bull” vienību arī nākamos divus gadus.

“Nedomāju, ka būšu F-1 vēl ilgu laiku,” saka meksikāņu pilots. “Kalendārs ir saspringts, 24 posmi gadā, bet es būšu čempionātā vēl vismaz divus gadus. Mans līgums ir uz diviem gadiem, kas šeit skaitās ilgs laiks, bet zinu, ka beigas tuvojas. Es apbrīnoju Fernando Alonso un to, ko viņš dara savā vecumā, bet nedomāju, ka arī es startēšu tik ilgi. Nav tā, ka man tas nepatiktu, bet man ir mazi bērni un gribu ar viņiem pavadīt daudz laika.”

Šovasar Peress parakstīja jaunu līgumu ar “Red Bull” komandu līdz 2026. gada beigām, neskatoties uz rezultātu pagrimuma periodu. Šobrīd arī otrs komandas pilots Makss Verstapens sācis izjust RB20 mašīnas nepilnības un jau kādu laiku uzvaras nav guvis.

Runājot par lēmumu vēl nebeigt karjeru, 34 gadus vecais Peress sacīja: “Domāju par to pēdējo pusgadu, bet man vajadzēja trīs sekundes, lai pieņemtu lēmumu. Galu galā, pēc tik daudz gadiem, tas būtu vieglākais solis – aiziet un savā veidā padoties. Bet es nekad sev nepiedotu, ja to izdarītu. Gribu beigt karjeru, kad pats to izlemju, nevis, kad kāds man to pasaka. Tas ir mans galvenais mērķis – izlemt savu nākotni pašam. Cilvēki reizēm aizmirst par līgumu. Es nesen to parakstīju. Cilvēki runāja par visu, bet mani tas nesatrauca, jo zinu, kāda ir situācija. Šis bijis smags gads. Bija smagi braukt ar mašīnu, kurai ir ierobežojumi un nevarēt neko pateikt, jo komandas biedrs uzvar. Makss [Verstapens] brauca tiešām labi un atstatums starp mums ar katru reizi pieauga.”