"US Open" sieviešu finālā tiksies Sabaļenka un Pegula
foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
WTA ranga sestais numurs Džesika Pegula pirmo reizi karjerā iekļuva "Grand Slam" turnīra pusfinālā un uzreiz sasniegusi arī pirmo finālu.
Citi sporta veidi
2024. gada 6. septembrī, 10:30

"US Open" sieviešu finālā tiksies Sabaļenka un Pegula

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ceturtdien ASV atklātā tenisa čempionāta finālu sasniedza mājiniece Džesika Pegula un WTA ranga otrais numurs Arina Sabaļenka no Baltkrievijas.

"US Open" sieviešu finālā tiksies Sabaļenka un Peg...

Pasaules rangā sestajā vietā esošā 30 gadus vecā Pegula cīņā par vietu finālā ar 1-6, 6-4, 6-2 pieveica čehieti Karolīnu Muhovu (WTA 52.), sasniedzot karjeras pirmo "Grand Slam" turnīru finālu.

Tikmēr pagājušā gada turnīra fināliste Sabaļenka ar 6-3, 7-6 (7:2) pusfinālā pieveica mājinieci Emmu Navarro (WTA 12.).

Sabaļenka šosezon uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā, "Roland Garros" aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet Vimbldonā nepiedalījās savainojuma dēļ, kāpēc izlaida arī Parīzes olimpiskās spēles. Tikmēr amerikāņu miljardiera Terija Pegula (īpašnieks NFL komandai Bufalo "Bills" un NHL komandai Bufalo "Sabres") meita Džesika Austrālijā un Vimbldonā tika līdz ceturtdaļfinālam, bet "Roland Garros" zaudēja trešajā kārtā, bet olimpiskajās spēlēs zaudēja jau otrajā mačā.

Pagājušajā gadā baltkrieviete arī aizkļuva līdz "US Open" finālam, kurā ar 6-2, 3-6, 2-6 piekāpās mājiniecei Korijai Gofai. Sabaļenka vismaz pusfinālu "US Open" sasniegusi četrus gadus pēc kārtas, kas iepriekš pēdējai bija padevies leģendārajai Serēnai Viljamsai.

Jau ziņots, ka Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmajā kārtā piekāpās japānietei Naomi Osakai, bet "US Open" kvalifikāciju nepārvarēja Darja Semeņistaja, piedzīvojot neveiksmi pirmajā kārtā,.

Sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs Ņujorkā beigsies 8. septembrī.