"Viņš izniekoja manas dzīves labākos gadus!" Šūmaheru ģimene nostājusies uz naida takas
foto: ddp / Steffens / Vida Press
Kora un Ralfs Šūmaheri 2008. gadā.
Sporta zvaigznes
2024. gada 21. augustā, 06:17

"Viņš izniekoja manas dzīves labākos gadus!" Šūmaheru ģimene nostājusies uz naida takas

Sporta nodaļa

Jauns.lv

F-1 leģendas Mihaēla Šūmahera karjeras ziedu laikā un pēc vecākā brāļa avārijas traģēdijas, kas "uz visiem laikiem mainīja" viņu ģimeni, Ralfs Šūmahers cīnījās ar personiskām sāpēm - gadu desmitus viņš slēpa savu seksualitāti.

"Viņš izniekoja manas dzīves labākos gadus!" Šūmah...

Visticamāk, 49 gadus vecais sacīkšu braucējs Ralfs izjuta lielu atvieglojumu, kad pagājušajā mēnesī beidzot paziņoja, ka ir viendzimuma attiecībās ar franču biznesa menedžeri Etjēnu. Paziņojums tika sagaidīts ar mīlestības izvirdumu no pāra draugiem, jo īpaši no Ralfa dēla Davida, kurš teica, ka ir "ļoti priecīgs" redzēt tēvu attiecībās ar cilvēku, kas liek viņam "justies ērti un droši", raksta "Daily Mail".

Ralfs, šķiet, jutās pietiekami ērti iepazīstināt savu jauno mīļoto ar bijušo sievu Koru, kura ar Etjēnu satikās jau 2023. gada aprīlī - vairāk nekā gadu pirms attiecību publiskošanas. Tomēr notikumi izvērtušies ne gluži pozitīvi, jo Ralfa bijusī sieva Kora tagad apgalvo, ka "jūtas izmantota" un ka viņa "izniekojusi savas dzīves labākos gadus" ar Ralfu, ar kuru bija precējusies 14 gadus.

foto: /All Over Press/Vida Press/ Vida Press
Kora un Ralfs savā kāzu dienā 2002. gadā Austrijā.
Kora un Ralfs savā kāzu dienā 2002. gadā Austrijā.

Neskatoties uz bildēm, kurās redzams, kā visi trīs draudzīgi bauda vakariņas, Kora apgalvo, ka Ralfs ar Etjēnu iepazīstinājis kā darbinieku un viņai neesot ne jausmas, ka viņš bija romantiski saistīts ar viņas bijušo vīru. Vācijas ziņu vietnei "Der Spiegel" viņa pastāstīja, ka nav apzinājusies, ka bijušais vīrs ir homoseksuālās attiecībās. Tikmēr Ralfs bijušo sievu apsūdzēja melos un publicēja "WhatsApp" ziņojumu ekrānuzņēmumus. Šīs ziņas Kora pērn nosūtīja Etjēnam, lai apsveiktu viņus ar savienību un jautājumu, vai abi ar viņas bijušo vīru ir precējušies.

foto: THILL Arthur/ATP/SPP/Shutterstock/ Vida Press
Ralfs ar dēlu Davidu 2022. gadā.
Ralfs ar dēlu Davidu 2022. gadā.

Taču 47 gadus vecā Kora šādu privātu sarunu publiskošanu nosaukusi par "nožēlojamu" un "nelikumīgu", piebilstot, ka tādējādi vienkārši centusies noskaidrot abu attiecību būtību. Tikmēr tiek ziņots, ka kopš 2022. gada viņai ar dēlu Davidu Šūmaheru nav bijis gandrīz nekādu kontaktu. Viņš uztur ciešas attiecības ar tēvu Ralfu. "Līdz pat šai dienai man joprojām sāp tas, ka mans bērns pēc šķiršanās bija tik ļoti atsvešināts no manis. Es nezinu, kāpēc," Kora nesen sacīja izdevumam "Bild".

Jāpiebilst, ka jaunākais no brāļiem Šūmaheriem ar bijušo modeli un Vācijas televīzijas personību Koru Brinkmani bija precējies no 2001. līdz 2015. gadam. Abu laulība noslēdzās ar pamatīgu skandālu un tiesu darbiem gan par abu kopējā dēla Davida Šūmahera aizbildniecību, gan tobrīd aptuveni 100 miljonus eiro vērtajiem Ralfa aktīviem. Tiesa noslēdzās ar izlīgumu, Korai saņemot aptuveni sešus miljonus eiro un ģimenes māju Bergheimā.

Jauns.lv jūlijā jau vēstīja, ka bijušā F-1 pilota Ralfa Šūmahera paziņojums, ka viņš ir gejs, pārsteidzis daudzus. Tēva publisko atklāsmi komentēja arī Ralfa 22 gadus vecais dēls. Tāpat 49 gadus vecais Šūmahers parādīja, kāds izskatās viņa mīļotais vīrietis. Ralfs Šūmahers savā “Instagram” kontā publicēja attēlu, kurā ir apskāvis vīrieti, un pierakstīja klāt tekstu: “Vislabākais dzīvē ir tas, ja tev blakus ir īstais partneris, ar kuru tu vari dalīties visā,” liekot noprast, ka attēlā redzamais cilvēks viņam ir īpašs.

49 gadus vecais Ralfs Šūmahers kļuvis par otro F-1 braucēju, kurš atklājis savu netradicionālo seksuālo orientāciju. Pirmais bija Ēģiptē dzimušais britu braucējs Maiks Buetlers, kurš pirmajā formulā brauca septiņdesmito gadu sākumā. 

Ralfs Šūmahers ir leģendārā septiņkārtējā F-1 pasaules čempiona Mihaēla Šūmahera jaunākais brālis. Ralfs F-1 aizvadījis kopumā 182 sacīkstes, kurās izcīnījis sešas uzvaras, 27 goda pjedestālus un kopumā iekrājis 329 punktus. Pārstāvot “BMW Williams” komandu, jaunākais no brāļiem 2001. un 2002. gada sezonās izcīnīja ceturtās vietas pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Vācu aktrise Karmena Geisa, kas ir tuvā pāra draudzene, atklāja, ka Ralfs jau divus gadus ir attiecībās ar francūzi Etjēnu. "Viņi satikās Monako. Ralfs Zalcburgā dzīvo kopā ar dēlu. Taču abi ir kopā diezgan bieži," sacīja Geisa, piebilstot, ka abi ir "neizsakāmi laimīgi” un starp abiem "nekad nav bijuši strīdi vai nesaskaņas". 59 gadus vecā Geisa laikrakstam "Bild" pastāstīja, ka viņa un viņas vīrs Roberts bieži tiek aicināti ciemos pie Ralfa un Etjēna jau kopš viņu mīlošo attiecību sākuma pirms aptuveni diviem gadiem. "Mēs ar Robertu esam ļoti priecīgi par Ralfu un Etjēnu. Tas ir vienkārši brīnišķīgi, ka viņi abi tagad izdzīvo savu mīlestību,” viņa teica.

Pēc tam, kad jūlijā Ralfs publiski atklāja ka ir gejs, viņa bijusī sieva Kora apgalvoja, ka to uzzinājusi no sociālajiem medijiem, un uzskata, ka abu laulības laikā F-1 zvaigzne ar viņu psiholoģiski manipulēja. "Kaut Ralfs būtu mani iekļāvis vai vismaz ļāvis man piedalīties viņa lēmumā. Tas būtu bijis cieņas apliecinājums," viņa teica "Der Spiegel". "Kad viņš to paziņoja, tas bija kā dūriens sirdī. Iznākšana vienmēr ietekmē apkārtējos, arī bijušo sievu, ar kuru tev bija bērns. (..) Es jūtos tā, it kā būtu izniekojusi savus labākos gadus. Uzdodu sev daudzus jautājumus. Vai viņš bija godīgs pret mani?... Es viņam akli uzticējos, un tāpēc viņa vārds man bija likums," sacīja Kora.

Brāļiem Ralfam un Mihaēlam Šūmaheriem bija labas attiecības un viņi palika tuvi, bet izskanējušas arī runas, ka Ralfs kopš brāļa liktenīgās avārijas zaudējis saikni ar ģimeni. Viņš ir atklāti paziņojis medijiem, ka vairs nav ciešā kontaktā ar Mihaēlu un viņa sievu Korīnu, bet apgalvo, ka vienmēr ir tur, lai piedāvātu atbalstu. Bijušais F-1 braucējs atzina: "Mihaēls nebija tikai mans brālis. Bērnībā viņš bija arī mans treneris un mentors. Viņš man iemācīja burtiski visu par sacīkstēm." Ralfs Šūmahers pēdējā laikā nav varējis pārāk bieži kontaktēties ar savu vecāko brāli, kurš jau vairāk nekā 10 gadus atlabst no slēpošanas negadījumā gūtā savainojuma.

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.