Finansējuma trūkuma dēļ aizvien vairāk olimpiešu pievēršas karjerai "OnlyFans"
foto: Ekrānšāviņš
Kanādas kārtslēcēja Ņūmena izmanto "OnlyFans" nopelnīto naudu, lai veidotu uzkrājumus.
Sporta zvaigznes

Finansējuma trūkuma dēļ aizvien vairāk olimpiešu pievēršas karjerai "OnlyFans"

Anna Klāra

Jauns.lv

Lai gan olimpiskās spēles ir pasaulē lielākais sporta pasākums, kam seko līdzi vairāk nekā 3 miljardi iedzīvotāju un, kas ienes miljardiem dolāru no TV pārraidīšanas tiesībām, biļešu ieņēmumiem un sponsoru atbalsta, vairums sportistu nākas smagi cīnīties ar to, lai "savilktu kopā galus".

Finansējuma trūkuma dēļ aizvien vairāk olimpiešu p...

Lai piepildītu savus olimpiskos sapņus, aizvien vairāk sportistu gatavi pārdot savus kailfoto vietnē "OnlyFans". Viens no šiem sportistiem ir Apvienotās Karalistes daiļlēcējs Džeks Lofers, kurš Parīzes olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu. Viņš apgalvo, ka "vairākus gadus gaidījis solīto finansiālo atbalstu no federācijas, taču solījumi nekad nav materializējušies." Tādēļ sportists nolēmis ņemt iniciatīvu savās rokās un izveidojis "OnlyFans" kontu, kurā saviem abonentiem par 10 dolāriem mēnesī piedāvā visai pikantu saturu.

"Atbalsts no platformas man bija vitāli nepieciešams," pēc olimpiskās medaļas izcīnīšanas medijiem vēstīja Lofers, pirms interviju, ņemot vērā tēmas jūtīgo saturu, pārtrauca kāds viņa komandas pārstāvis. Tomēr līdzīgu situāciju atklāj arī citi olimpieši. Bez Lofera "OnlyFans" aktīvi darbojas arī tādi sportisti kā Jaunzēlandes airētājs Robijs Mansons, Kanādas kārtslēcēja Ališa Ņūmena, Vācijas daiļlēcējs Timo Bartels, olimpiskais čempions daiļlēkšanā Metjū Mičams un daudzi citi.

"Publicējot savus foto, esmu nopelnījis trīs reizes vairāk nekā savas sportista karjeras laikā. Es trenējos 6 stundas dienā un 6 dienas nedēļā. Mans ķermenis ir smaga darba rezultāts un es saprotu, kādēļ cilvēki gatavi par to maksāt," sacīja Mičams, kurš savu darbu platformā raksturo kā "vieglāko seksa industrijas formu".

Meksikāņu daiļlēcējs Djego Balleza Isaiass atzina, ka "OnlyFans" pieredze viņam radījusi nomāktības sajūtu. Viņš pievienojās platformai 2023. gadā, lai nokļūtu olimpiskajās spēlēs un atbalstītu savu ģimeni, taču pēc tam, kad viņam neizdevās kvalificēties Parīzei, viņš izlēma savu kontu slēgt. "Es stingri ticu, ka neviens sportists nepārdod savus kailfoto tāpēc, ka viņam tas patiktu," atzina sportists.

Savukārt kārtslēcēja Ņūmena atklāja, ka "izmantojusi "OnlyFans" nopelnīto naudu, lai veidotu uzkrājumus un iegādātos īpašumus." "Man vienmēr bija grūti pieņemt, ka ar sportu nevar nopelnīt, tāpēc lēmumu iesaistīties platformā pieņēmu kā uzņēmēja," norādīja olimpiete.

Lai cīnītos ar šo problēmu, sporta pārstāvji izveidojuši starptautisku organizāciju "Global Athlete", kas iestājas par sportistu tiesībām. Tās ģenerāldirektors Robs Kēlers atīst, ka "olimpiskā sporta finansēšanas sistēma ir sagrauta."

"Starptautiskā Olimpiskā komiteja pelna vairāk nekā 1,7 miljardus ASV dolāru gadā, un viņi atsakās maksāt sportistiem, kas piedalās olimpiskajās spēlēs. Lielākā daļa sportistu knapi spēj samaksāt īri, bet SOK darbiniekiem tiek izmaksātas sešciparu algas," teica Kēlers.

"SOK cenšas pārliecināt sportistus, ka viņu dzīve mainīsies pēc tam, kad viņi kļūs par olimpiešiem, tomēr tas ir tālu no patiesības. Fakts ir tāds, ka lielākā daļa sportistu atrodas finansiālās grūtībās, un pēc sporta karjeras beigām viņus gaida drūma situācija," vēstīja organizācijas ģenerāldirektors.

SOK pārstāvis Marks Adamss ceturtdien, 8. augustā, preses konferencē norādīja, ka viņam nav zināms par sportistu tendenci pievienoties "OnlyFans" platformai, un noraidīja bažas par šo tēmu. "Es pieņemu, ka sportisti, tāpat kā ikviens pilsonis, ar savu brīvo laiku var darīt to, ko vēlas," viņš sacīja.

Kad mediji pieprasīja SOK informāciju par to, kā organizācija tieši atbalsta sportistus, SOK sniedza oficiālu atbildi, ka "organizācija 90 procentus no saviem ieņēmumiem velta sporta un sportistu attīstībai," norādot uz vairākām tīmekļa vietnēm ar nepilnīgu informāciju un nesniedzot papildu komentārus.