Hokejs
2024. gada 16. jūlijā, 21:58

Artūrs Šilovs attaisnojis Vankūveras "Canucks" cerības: ar viņu noslēgts 2 gadu līgums

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras "Canucks" noslēgusi vienošanos ar latviešu vārtsargu Artūru Šilovu uz divām sezonām, otrdien pavēstīja klubs.

Artūrs Šilovs attaisnojis Vankūveras "Canucks" cer...

Hokeja apskatnieks Frenks Seravalli vietnē "X" vēsta, ka Šilovs katrā sezonā saņems 850 tūkstošus ASV dolāru.

"Artūrs mums daudz palīdzēja pagājušajā gadā, kad tas bija nepieciešams. Viņš turpina augt un attīstīties. Sagaidām, ka viņš cīnīsies par pilnvērtīgu vārtsarga lomu klubā. Mūsu treneri turpinās ar viņu strādāt, lai palīdzētu attīstīt meistarību un spert nākamo soli karjerā," kluba paziņojumā citēts "Canucks" ģenerālmenedžeris Patriks Olvins.

23 gadus vecais latviešu vārtsargs šogad Stenlija kausa izcīņā desmit mačos svinēja piecas uzvaras, vidēji ielaida 2,9 ripas un atvairīja 89,8% metienu, komandai aizcīnoties līdz otrajai kārtai. Pamatturnīrā viņš piedalījās četrās spēlēs, izcīnīja trīs uzvaras, caurmērā ielaida 2,5 ripas un atvairīja 88,1% metienu.

Lielāko daļu sezonas Šilovs pavadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur 34 cīņās svinēja 16 uzvaras, vidēji ielaida 2,7 ripas un neitralizēja 90,7% metienu. Ziemeļamerikas profesionālajā hokejā latvietis aizvadījis četras sezonas, pēdējās divās no tām tiekot arī pie iespējas spēlēt NHL.

Aizvadītajā sezonā "Canucks" pēc trīs gadu pārtraukuma iekļuva Stenlija kausa izcīņā, kur piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā.