"Valmiera" un "Liepāja" sīvās cīņās sasniedz Latvijas kausa ceturtdaļfinālu
foto: Jānis Līgats/Tonybet Virsliga
FK "Valmiera" pussargs Renārs Varslavāns.
Futbols
2024. gada 14. jūlijā, 23:59

"Valmiera" un "Liepāja" sīvās cīņās sasniedz Latvijas kausa ceturtdaļfinālu

Jauns.lv/LETA

"Valmieras" un "Liepājas" futbolisti svētdien ar uzvarām virslīgas komandu dueļos nodrošināja vietas Latvijas kausa ceturtdaļfinālā.

"Valmiera" un "Liepāja" sīvās cīņās sasniedz Latvi...

"Valmiera" viesos ar rezultātu 3:2 (2:0) pārspēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Līdz pirmā puslaika vidum valmierieši ieguva vadību ar 2:0 pēc tam, kad vārtus guva Renārs Varslavāns un Džibrils Gejs. Spēles 64. minūtē Kaspars Anmanis vienus vārtus atguva, bet 80. minūtē Bogdans Samoilovs panāca 2:2, neskatoties uz to, ka tukumnieki pēc Rūdolfa Reingolca noraidījuma bija palikuši desmit vīru sastāvā. Tomēr piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Gejs pēc Lūkasa Vapnes piespēles guva Valmieras komandai uzvaru nesošos vārtus.

Savukārt "Liepāja" izbraukumā ar 4:2 (2:0) uzveica "Jelgavu".

Pirmā puslaika otrajā pusē liepājniekiem vārtus guva Luiss Paulu Ilariu jeb Dodo un Stefans Purtičs. Otrajā puslaikā abas reizes uz jelgavnieka Džozefa Oloko Edes gūtajiem vārtiem ar precīziem sitieniem atbildēja Artūrs Karašausks, mačam noslēdzoties 4:2 "Liepājas" labā.

Iepriekš šajā nedēļas nogalē ceturtdaļfinālu sasniedza virslīgas komandas "Metta", "Auda", "Riga" un RFS, kā arī pēc spēka otrās līgas vienības "Leevon"/PPK un "Olaine". Ceturtdaļfināla mači notiks augusta vidū, pusfināla spēles - septembra beigās, bet fināls - 30. oktobrī.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas ir tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības. Pagājušā gada finālā "Riga" futbolisti pēcspēles sitienu sērijā pārspēja RFS.