foto: AFP/Scanpix
Brazīlijas futbola izlases spēlētājs Luiss no "Aston Villa" karjeru turpinās "Juventus"
Brazīlijas izlasi pārstāvošais Birmingemas "Aston Villa" pussargs Duglass Luiss.
Futbols
2024. gada 23. jūnijs, 14:51

Brazīlijas futbola izlases spēlētājs Luiss no "Aston Villa" karjeru turpinās "Juventus"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Brazīlijas izlasi pārstāvošais Birmingemas "Aston Villa" pussargs Duglass Luiss klubu darījuma rezultātā karjeru turpinās Itālijas vienībā Turīnas "Juventus", sestdien paziņoja britu raidorganizācija BBC.

BBC ziņo, ka "Juventus" par 23 gadus veco pussargu Birmingemas klubam atdos argentīniešu pussargu Enco Barrenečeu un Semjuelu Ilingu-Džunioru.

Tiek ziņots, ka "Juventus" par Luisu samaksās aptuveni 50 miljonus eiro, klubam pavēstot, ka no "Aston Villa" par Barrenečeu un Ilingu-Džunioru tiks saņemti 22 miljoni eiro, kā arī vēl trīs miljoni eiro bonusu naudas.

Luiss pagājušajā sezonā, "Aston Villa" komandai Anglijas premjerlīgā izcīnot ceturto vietu un nodrošinot vietu Čempionu līgā, guva deviņus vārtus 35 līgas spēlēs.

Luisa medicīniskā pārbaude tiks veikta nākamnedēļ Brazīlijas izlases treniņnometnē, teikts "Juventus" paziņojumā.

Barrenečea pagājušajā sezonā bija izīrēts Itālijas B sērijas klubam "Frosinone", kluba rindās laukumā dodoties 39 reizes, gūstot vienus vārtus un reizi rezultatīvi piespēlējot. "Juventus" rindās viņš ir aizvadījis piecas spēles.

Savukārt Anglijas U-21 vecuma izlases futbolists Ilings-Džuniors, kurš ir Londonas "Chelsea" audzēknis, pagājušajā sezonā "Juventus" rindās aizvadīja 27 spēles.

Uz "Juventus" no "Aston Villa" pāries arī Šveices uzbrucēja Ališa Lēmane.

Birmingemas klubam ir jāpārdod spēlētāji, lai ievērotu premjerlīgas finansiālos noteikumus, kas paredz, ka zaudējumi trīs sezonu laikā drīkst sasniegt 105 miljonus sterliņu mārciņu (124,2 miljoni eiro). Noteikumi pirmoreiz stājās spēkā 2015./2016.gada sezonā.

2022./2023.gada sezonā tika ziņots par zaudējumiem 119 miljonu mārciņu (140,8 miljoni eiro) apmērā.