foto: imago/Ulmer/Teamfoto
Uzvaras vārtus pret Ukrainu guvušais Stanču: "Guvu savas karjeras svarīgākos vārtus"
Rumānijas futbola izlases uzbrucējs Nikolaje Stanču.
Futbols
2024. gada 18. jūnijs, 04:55

Uzvaras vārtus pret Ukrainu guvušais Stanču: "Guvu savas karjeras svarīgākos vārtus"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Rumānijas futbola izlases uzbrucējs Nikolaje Stanču neslēpa, ka pirmdien Eiropas čempionāta mačā guva savus līdzšinējās karjeras svarīgākos vārtus.

Spēles 29. minūtē Stanču ar spēcīgu sitienu no distances raidīja bumbu vārtos un panāca 1:0 Rumānijas izlases labā. "Guvu savas karjeras svarīgākos vārtus. Pārstāvēt Rumāniju - tas man nozīmē visu. Gūt vārtus finālturnīrā un uzvarēt tā, kā mēs to izdarījām - neticami," pēc mača teica 31 gadu vecais Stanču, kurš izlasē aizvadījis 71 spēli.

Turpretī Ukrainas izlases kapteinis Tarass Stepaņenko bija vīlies savas komandas sniegumā un atzina, ka Rumānijas valstsvienība uzvarēja pelnīti. "Dažreiz neveiksme atnāk visnepiemērotākajā brīdī, un tā bija šodien. Kontrolējām spēli un kontrolējām bumbu, taču tikām sodīti par kļūdu. Šādos turnīros reizēm vajag spēlēt vienkārši vārtu priekšā, par to jau treneris mūs brīdināja," secināja futbolists. 

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās komandas no trešajā pozīcijā finišējušajām valstsvienībām. 2024. gada Eiropas čempionāts no 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā. Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.