Spānijai atļauj olimpiskajām spēlēm pieteikt divus naturalizētos futbolistus
foto: Action Images via Reuters
Līdsas "United" uzbrucējs Mateo Džozefs iepriekš pārstāvējis Anglijas U-20 izlasi.
Futbols
2024. gada 14. jūnijā, 11:26

Spānijai atļauj olimpiskajām spēlēm pieteikt divus naturalizētos futbolistus

Jauns.lv/LETA

Spānijas vīriešu futbola izlase savā sastāvā varēs iekļaut divus spēlētājus, kuri līdz šim bija pārstāvējuši citas valstis, ceturtdien pavēstīja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Spānijai atļauj olimpiskajām spēlēm pieteikt divus...

Spānijas olimpiskajā (U-23) izlasē varēs spēlēt Anglijas kluba Līdsas "United" uzbrucējs Mateo Džozefs, kurš iepriekš bija spēlējis Anglijas U-20 izlasē, kā arī Itālijas kluba Turīnas "Juventus" aizsargs Dīns Huijsens, kurš pārstāvējis Nīderlandes jauniešu izlases.

Gan Spānijā dzimušais Džozefs, gan Huijsens nesen ar Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) atļauju nomainīja futbola pavalstniecību un ieguva tiesības spēlēt Spānijas U-21 izlasē, bet tagad šīs izmaiņas ir atzinusi arī SOK.

Spānija vienīgo reizi olimpiskajās spēlēs triumfējusi 1992. gadā, kad komandā bija tādi spēlētāji kā Hoseps Gvardiola un Luiss Enrike. Pirms trim gadiem Tokijas olimpiskajās spēlēs Spānijas U-23 izlase izcīnīja sudraba medaļas, sastāvā esot Unai Simonam, Pedri un Dani Olmo.

Parīzes olimpiskajās spēlēs Spānija spēlēs vienā grupā ar Ēģipti, Uzbekistānu un Dominikānas Republiku. Kopumā futbola turnīrā piedalīsies 16 izlases.

Ceturtdien SOK apstiprināja sporta pilsonības maiņu 11 sportistiem, tostarp diviem bijušajiem krieviem. Deniss Taradins varēs Olimpiādē startēt burāšanā Kipras izlases sastāvā, un cīkstonis Čermens Valijevs pārstāvēs Albānijas izlasi.

2024. gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam.