foto: AFP/Scanpix
Polijas pēdējā pārbaudes spēlē savainojumā iedzīvojas Levandovskis, radot vēl lielākas problēmas uzbrukumā
Polijas futbola spilgtākā zvaigzne Roberts Levndovskis laukumu pamet klibojot.
Futbols
2024. gada 11. jūnijs, 10:09

Polijas pēdējā pārbaudes spēlē savainojumā iedzīvojas Levandovskis, radot vēl lielākas problēmas uzbrukumā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Polijas vīriešu futbola izlase pirmdien pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta izcīnīja uzvaru, taču uzbrucēji Roberts Levandovskis un Karols Sviderskis tika pie savainojumiem, turklāt Levandovskis traumas dēļ nevarēs piedalīties meistarsacīkšu pirmajā mačā.

Polijas futbolisti savā laukumā ar 2:1 (1:0) pārspēja Turciju.

Pēc Levandovska piespēles Sviderskis guva mājinieku pirmos vārtus 12.minūtē, taču neilgi pēc tam iedzīvojās potītes savainojumā un tika nomainīts.

Pirmā puslaika turpinājumā laukumu savainojuma dēļ pameta arī Levandovskis, kurš uz maiņu devās pieklibojot. Polijas Futbola federācija otrdien paziņoja, ka Levandovskis augšstilba muskuļa traumas dēļ nepiedalīsies pirmajā mačā, kurā poļi 16. jūnijā cīnīsies ar Nīderlandi. Piecas dienas vēlāk Polijai būs mačs ar Austriju.

Mača turpinājumā 77. minūtē turki izlīdzināja rezultātu, bet pamatlaika pēdējā minūtē Polijai uzvaru izrāva Nikola Zalevskis.

Jau iepriekš kļuva skaidrs, ka poļiem Eiropas čempionātā nevarēs palīdzēt uzbrucējs Arkadjušs Miliks, kurš piektdien pārbaudes spēlē ar Ukrainu tika pie kreisā ceļgala traumas. Viņa pārstāvētais Itālijas klubs Turīnas "Juventus" pirmdien paziņoja, ka Milikam jau tika veikta operācija, nenorādot, cik ilgs laiks varētu būt nepieciešams, lai polis atgrieztos laukumā.

Vēl pirmdien pārbaudes spēlēs Čehija ar 2:1 (0:0) guva panākumu pār Ziemeļmaķedoniju, bet Nīderlande ar 4:0 (1:0) sagrāva Islandi, kas pagājušajā nedēļā uzvarēja Anglijas futbolistus.

2024. gada Eiropas čempionāts no 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021. gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.