foto: Vida Press
Šveice pieveic Vāciju un izcīna vietu pasaules hokeja čempionāta pusfinālā; cīņu turpina arī Kanāda
Šveices hokejisti.
Hokejs
2024. gada 23. maijs, 19:54

Šveice pieveic Vāciju un izcīna vietu pasaules hokeja čempionāta pusfinālā; cīņu turpina arī Kanāda

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Šveices hokejisti ceturtdien Ostravā ar 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) apspēlēja Vāciju un izcīnīja vietu pasaules hokeja čempionāta pusfinālā. Tāpat labāko četrniekā iekļuva Kanādas izlase, kas ar 6:3 (2:1, 1:0, 3:2) pieveica Slovākiju.

Šveice pieveic Vāciju

Astotajā minūtē Kristofs Berči guva pirmos vārtus spēlē, bet 17.minūtē pēc Jonasa Zīgentālera diagonālās piespēles Niko Hišīrs no labā iemetiena apļa no šaura leņķa raidīja ripu vārtu augšējā stūrī, to traucēt cenšoties Vācijas vārtsargam Filipam Grūbaueram un aizsargam Fabio Vāgneram - 2:0 Šveices labā.

32.minūtē vairākumā Vācija vienus vārtus atguva. Tikai četras sekundes bija vajadzīgas, lai pēc Vojceha Stahovjaka uzvarēta iemetiena kreisajā iemetiena aplī ripa nonāktu pie Dominika Kahuna, kurš no zilās līnijas pietuvojās vārtiem un trāpīja ripu vārtu labajā stūrī - 1:2. 39.minūtē Kahuns ātrajā uzbrukumā bija tuvu savam otrajam vārtu guvumam spēlē, ar ripu trāpot pa kreiso vārtu stabu un rezultātam nemainoties. Nepilnas divas minūtes pirms spēles laika beigām vāciešiem Grūbauers deva vietu laukumā sestajam laukuma spēlētājam, taču šveicieši pārķēra ripu un 58 sekundes pirms mača beigām no vidējās zonas savus otros vārtus spēlē guva Berči - 3:1.

Pusfinālā iekļūst arī spēcīgā Kanāda 

Jau pēc spēlētām četrām minūtēm un 15 sekundēm rezultāts bija 2:0 kanādiešu labā. Vispirms Slovākijas vārtsargs Samuels Hlavajs izklupienā ar nūju netrāpīja pa ripu, un Džereds Makkens pāri Hlavajam raidīja ripu vārtos, bet 2:0 panāca Pjērs Liks Dibuā.

Astotajā minūtē pēc Petera Cehlārika piespēles no labās laukuma malas uz vārtu priekšu kanādiešu aizsargs Brendons Hegels, slovākiem pietuvojoties rezultātā līdz 1:2.

24.minūtē Kanāda pretuzbrukumā panāca 3:1. Konors Bedārds no zonas vidus piespēlēja pa labi Nikam Polam, kuram atlika raidīt ripu pustukšos vārtos. 47.minūtē 21 sekundes laikā rezultāts tapa 5:1, vārtus gūstot Dilanam Gunteram un Brendonam Tanevam. Vēl 28 sekundes vēlāk vienus vārtus ar metienu tālajā stūrī no labā iemetiena apļa atguva Milošs Kelemens - 2:5. 57.minūtes beigās lielajā vairākumā slovāki atguva vēl vienus vārtus. Pēc Libora Hudāčeka piespēles paralēli vārtu līnijai no laukuma kreisās puses ripu no labās laukuma puses pustukšā vārtu stūrī raidīja Mareks Hriviks. Hlavajam dodot vietu sestajam laukuma spēlētājam, 6:3 ar ripas metienu pa gaisu no vidējās zonas panāca Pols, kuram tie bija otrie vārti spēlē.

Plkst.21.20 Ostravā Zviedrija tiksies ar Somiju, bet Prāgā Čehija spēkosies ar ASV. Visas spēles tiešraidē tiek translētas Latvijas sabiedrisko mediju tīmekļa vietnē "lsm.lv/hokejs", ASV un Čehijas maču pārraidot arī televīzijas kanālam LTV7. Pēc ceturtdaļfināliem, veidojot pusfināla pārus, komandas tiks izsētas vēlreiz. Pērnā gada bronzas medaļniece Latvija šogad neizkļuva no apakšgrupas un ierindojās devītajā vietā. 

16 komandas bija sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, katrai izlasei aizvadot septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pamet spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā 16 labāko skaitā būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību. Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.