foto: Ekrānuzņēmums no "X" (@m_m_nils)
Krievu kāzas vai praida noslēgums? Soctīklos izraisījusies diskusija par rīkoto salūtu
Vakarā netālu no Latvijas Okupācijas muzeja tika izšauts salūts.
Sabiedrība
2024. gada 16. jūnijs, 17:14

Krievu kāzas vai praida noslēgums? Soctīklos izraisījusies diskusija par rīkoto salūtu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vakar, 15. jūnijā, vakarā netālu no Latvijas Okupācijas muzeja tika izšauts salūts, bet jau šodien sociālajos tīklos norisinās diskusijas par iespējamajiem salūta šāvējiem.

Publiski parādījās informācija pa to, ka vakara vakarā salūtu uzrīkoja "Baltic Pride" ietvaros, lai noslēgtu pasākumu ar "odziņu". Platformā "X" cilvēki izpauda savu sašutumu par to, ka tas esot bijis ļoti netoleranti un izpauž necieņu pret Ukrainu.  Dusmas soctīklā tika vērstas arī pret "Progresīvo" partiju, jo tā atbalstīja "Baltic Pride", tāpēc līdzsakarīgi ir atbalstījusi arī salūtu.

Savukārt no otras puses izskanēja pretarguments, ka salūta rīkotāji tomēr bijuši "krievi, kas pie Okupācijas muzeja svinēja kāzas". Bet jau citi sāka sapīt stāstus kopā sakot, ka "krievijas pilsoņi organizēja salūtu par godu praidam". Jauns.lv  no pasākuma rīkotājiem "Mozaīkas" noskaidroja, ka viņi uguņošanu nerīkoja, un šāds lēmums bija balstīts uz vairākiem iemesliem. 

Valsts policija informēja Jauns.lv, ka cilvēku tikšānās pie Okupācijas muzeja tika saskaņota, savukārt par salūtu neko nevarot nokomentēt. Jauns.lv ir vērsies Rīgas domē, lai noskaidrotu, kas tad īsti norisinājās sestdienas vakarā Rīgas centrā. Šobrīd nekāda ziņa netika dota.