foto: EPA/Scanpix
Latvijas 3x3 izlases nodrošina vietu Eiropas kausa kvalifikācijas pusfinālā
Kārlis Lasmanis.
Basketbols
2024. gada 16. jūnijs, 16:25

Latvijas 3x3 izlases nodrošina vietu Eiropas kausa kvalifikācijas pusfinālā

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā spēlē Kārlis Lasmanis, Kristaps Gludītis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, noslēdzošajā grupas spēlē ar 21:10 apspēlēja Rumāniju, un ielauzās Eiropas kausa kvalifikācijas pusfinālā. Pusfinālā spēlēs arī Latvijas sieviešu 3x3 izlase - Ketija Vihmane, Marta Leimane, Paula Mauriņa un Marta Miščenko.

Vīriešu izlase ar 21:10 pieveic Rumāniju

Lācis ar deviņiem punktiem bija rezultatīvākais, piecus punktus guva Gludīties, kamēr Lasmanis un Raimo pievienoja attiecīgi četrus un trīs punktus. Sestdien apakšgrupas pirmajās spēlē latvieši ar 21:15 uzvarēja Lielbritāniju un ar 20:11 guva panākumu pār Slovēniju. Pusfinālā Latvijas pretinieki būs Melnkalne vai Slovēnija.

Otrajā grupā spēlē Grieķijas, Gruzijas, Izraēlas un Melnkalnes izlases. Grupu uzvarētāji iekļūs pusfinālā, otrās un trešās vietas ieguvēji svētdien savā starpā cīnīsies ceturtdaļfinālā. Pusfinālu uzvarētāji iegūs ceļazīmes uz finālturnīru, līdz ar to finālspēles nav paredzēta.

Sieviešu izlase pusfinālā spēkosies ar Izraēlu

Sieviešu izlase - Ketija Vihmane, Marta Leimane, Paula Mauriņa un Marta Miščenko - ceturtdaļfinālā ar 16:14 uzvarēja Slovēniju. Vihmane guva septiņus punktus, Miščenko pievienoja piecus punktus, Mauriņa iekrāja trīs punktus, kamēr vēl vienu punktu guva Leimane. Pusfinālā Latvijas komanda spēkosies ar Izraēlu. Sestdien apakšgrupas mačos latvietes ar 21:13 guva virsroku pār Lielbritāniju un ar 21:3 sagrāva Gruziju, bet ar 13:16 piekāpās rumānietēm. Otrajā grupā spēlēs Grieķija, Izraēla un Slovēnija. Izspēles sistēma ir tāda pati, kā vīriešiem.

Eiropas vīriešu kausa izcīņas finālturnīros Latvija kopš 2017.gada bijusi pārstāvēta regulāri, izlaižot tikai 2021.gadu. Četras reizes izcīnītas medaļas - zelts (2017.), sudrabs (2018., 2022.) un bronza (2023.). Latvijas sieviešu izlase Eiropas kausa izcīņas finālturnīrā pēdējo reizi spēlēja 2019.gadā, kad izcīnīja bronzas medaļas.