foto: Paula Čurkste/LETA
"Latvijā ir viena valoda!” Fanus sajūsmina hokejista Freiberga frāze pēc PČ mača pret ASV
Hokeja fanus sajūsmina Freiberga kodolīgā frāze par valsts valodu.
Sporta zvaigznes
2024. gada 22. maijs, 14:40

"Latvijā ir viena valoda!” Fanus sajūsmina hokejista Freiberga frāze pēc PČ mača pret ASV

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Lai arī Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien pasaules čempionāta pēdējā spēlē ar rezultātu 3:6 piekāpās ASV un zaudēja cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, pēcspēles komentārs no hokejista Ralfa Freiberga sajūsminājis Latvijas hokeja fanus.

"Kas par metamorfozi! Kopš laika, kad izlasē neprata trīs vārdus latviski, līdz – Latvijā ir viena valoda,” sociālajā vietnē “X” raksta uzņēmējs un politiķis Māris Mičerevskis, pievienojot video, kurā redzams, kā Latvijas vīriešu hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs TV ekrāna pasaka pavisam īsu, bet kodolīgu frāzi: “Latvijā ir viena valoda”.

Uz šo video reaģējuši arī vairāki citi sociālā tīkla “X” lietotāji, tostarp norādot, ka “Ralfs vienmēr ir bijis Latvijas patriots.”

Kāds cits savukārt uzteic acīmredzamo faktu, ka "hokejists seko politikai un pauž savu nostāju atklāti.” Ko tādu viņš tiešraidē redzot pirmo reizi.

“Tieši svētdien nodomāju, ka visi komandā dzied himnu. Atšķirībā no izlases hokejistiem pirms 20 gadiem, kad retais to darīja,” komentēja Andris.

Latvijas hokejisti turnīru sāka ar trim uzvarām, ar 5:4 papildlaikā pieveicot Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju un ar 2:0 pamatlaikā - Kazahstānu. Pēc tam ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums un ar 2:7 zaudēts Zviedrija, bet iepriekšējā mačā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā tika uzvarēta Slovākija