Futbols
2024. gada 24. februāris, 01:04

Varbūt beidzot kļūs par čempioni? Par "Neverkūzeni" nicīgi devētā Leverkūzenes "Bayer" labo Vācijas futbola klubu bezzaudējumu sērijas rekordu

Jauns.lv/LETA

Leverkūzenes "Bayer" piektdien izcīnīja uzvaru Vācijas bundeslīgas spēlē un bez zaudējumiem ir 33 mačos pēc kārtas, kas ir jauns Vācijas futbola klubu rekords. Bundeslīgas līdere savā laukumā ar 2:1 (1:1) pārspēja "Mainz" vienību.

Spēles trešajā minūtē Granits Džaka ārpus soda laukuma izdarīja netraucētu sitienu un izvirzīja mājiniekus vadībā, bet piecas minūtes vēlāk pēc tālas piespēles Silvans Vidmars nometa bumbu Dominika Koram, kurš panāca neizšķirtu.

"Bayer" atgriezās vadībā 68.minūtē, kad pēc Roberta Andriha sitiena no distances neveikli ar bumbu nospēlēja viesu vārtsargs Robins Zentners.

Iepriekšējais rekords - 32 maču bezzaudējumu sērija - piederēja Minhenes "Bayern", kas pozitīvu rezultātu sasniedza mačos no 2020.gada decembra līdz 2021.gada septembrim. "Bayer" iepriekšējā sezonā bundeslīgas pēdējā kārtā ar 0:3 zaudēja "Bochum" vienībai un turpinājumā ir bez neveiksmēm bundeslīgā, Vācijas kausā un arī UEFA Eiropas līgā. 

Šavi Alonso vadītā Leverkūzenes komanda šosezon ir tuvu tam, lai beidzot atbrīvotos no savām ironiskajām iesaukām "Neverkūzene" (no angļu valodas "never" - nekad) un "Vizekusen" (norādot uz mūžīgiem vicečempioniem), jo klubs nekad nav spējis izcīnīt Vācijas čempionu titulu, piecas reizes paliekot otrajā vietā, pēdējoreiz 2011. gadā. Kopš 2013. gada par Vācijas čempioni ir kļuvusi tikai Minhenes "Bayern".

Leverkūzenes futbolisti 23 cīņās iekrājuši 61 punktu jeb par 11 vairāk nekā vicelīdere "Bayern", kas sestdien mājās tiksies ar Leipcigas komandu.