foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Šilovs atvaira 42 metienus un palīdz "Canucks" atgūt vadību sērijā pret "Oilers"
Konors Makdeivids mēģina pārspēt Artūru Šilovu.
Hokejs
2024. gada 13. maijs, 09:41

Šilovs atvaira 42 metienus un palīdz "Canucks" atgūt vadību sērijā pret "Oilers"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas mačā atvairīja 42 pretinieku metienus un palīdzēja viņa un Teodora Bļugera pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" sērijā atgūt vadību.

"Canucks" izbraukumā ar 4:3 (3:1, 1:1, 0:1) pārspēja Edmontonas "Oilers" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-1.

Šilovs, kurš "Canucks" vārtos aizvadīja sesto spēli pēc kārtas, tika galā ar 42 pretinieku metieniem un tika atzīts par mača otro labāko spēlētāju.

Bļugers laukumā bija 14 minūtes un 33 sekundes, spēlējot trīs minūtes un sešas sekundes mazākumā, un atzīmējās statistikā ar pieciem spēka paņēmieniem un uzvarētiem sešiem no astoņiem iemetieniem, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -1.

Pirmajā trešdaļā pēc spēlētām nepilnām sešām minūtēm pirmie vadībā izvirzījās "Oilers" hokejisti, kad vairākumā Šilova sargātajos vārtos ripu raidīja Matīass Ekholms, taču perioda atlikušajā daļā mājinieku vārtsargu divas reizes pārspēja Broks Besers un vēl vienu reizi to pašu paveica Elīass Lindholms, palīdzot "Canucks" pārņemt vadību ar 3:1. Otrās trešdaļas ievadā Edmontonas vienība realizēja vēl vienu vairākumu, precīzam esot Leonam Draizaitlam, uz ko arī "Canucks" atbildēja ar rezultatīvu vairākumu un divu vārtu pārsvaru viesiem atguva Lindholms. Nedaudz vairāk kā minūti līdz pamatlaika beigām "Oilers" vēl vienus vārtus atguva Evans Bušārs, taču Vankūveras hokejisti nosargāja panākumu. 

Arī nākamā sērijas spēle 14. maijā būs Edmontonā, 16. maijā komandas atgriezīsies Vankūverā, bet , ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās norisināsies 18. maijā Edmontonā un 20.maijā Vankūverā. Pirmajā kārtā "Canucks" ar 4-2 apspēlēja Nešvilas "Predators", bet "Oilers" ar 4-1 guva panākumu pār Losandželosas "Kings".

Tikmēr Floridas "Panthers" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas un nonāca viena panākuma attālumā no iekļūšanas nākamajā kārtā. Austrumu konferences pusfinālā "Panthers", ārpus sastāva paliekot Latvijas aizsargam Uvim Balinskim, viesos ar 3:2 (0:2, 1:0, 2:0) pārspēja Bostonas "Bruins" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-1.

Pirmajā trešdaļā 2:0 mājinieku labā panāca Davids Pastrņāks un Brendons Karlo. Otrajā trešdaļā viesu deficītu līdz vienam precīzam metienam samazināja Antons Lundels, trešā perioda ievadā neizšķirtu panāca Sems Benets, bet uzvaru nesošos vārtus guva Aleksandrs Barkovs. Floridas komandas vārtus sargāja Sergejs Bobrovskis, kurš tika galā ar 16 metieniem, kamēr otrā laukuma pusē Džeremijs Sveimens atvairīja 38 ripas.

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā "Panthers" ar sērijā ar 4-1 pieveica Tampabejas "Lightning", bet "Bruins" ar 4-3 pārspēja Toronto "Maple Leafs" hokejistus. Balinskis "play off" vēl nav debitējis, bet regulārajā čempionātā latviešu aizsargs "Panthers" rindās aizvadīja 26 spēles, kurās izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem, divām rezultatīvām piespēlēm, astoņām soda minūtēm un neitrālu lietderības koeficientu.

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers", latviešu uzbrucējam Teodoram Bļugeram vegasiešu sastāvā kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju.