foto: ZUMAPRESS.com
Igaunijas futbola izlases kapteinis nevar izšķirties starp Krieviju un Ukrainu
Konstantīns Vasiļjevs ar Igaunijas futbola izlases kapteiņa apsēju vairs nebūs redzams.
Futbols
2024. gada 11. aprīlis, 16:44

Igaunijas futbola izlases kapteinis nevar izšķirties starp Krieviju un Ukrainu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Viens no ilggadējiem Igaunijas futbola izlases līderiem Konstantīns Vasiļjevs ar izteikumiem par Krievijas uzsākot karu Ukrainā izraisījis plašu sašutumu savā valstī un bijis spiests atteikties no valstsvienības kapteiņa apsēja.

Pagājušajā nedēļā Igaunijas futbola izlases kapteinis Konstantīns Vasiļjevs izdevuma “Õhtuleht” podkāstā "Trešais puslaiks" pieskārās dažādām tēmām, tostarp Krievijas izraisītajam karam Ukrainā. 39 gadus vecais Vasiļjevs nevēlējās nostāties nevienā pusē un pauda sekojošo: Ja viņi [Ukraina] spēs uzvarēt, tad varbūt būs miers, ja uzvarēs Krievija, tad varbūt būs miers, ja abas puses izlems sākt sarunas un vienosies par mieru, tad varbūt būs miers." Vasiļjevs pauda savu viedokli, ka "ja viņi [Ukraina] uzvarēs, tad varbūt būs miers". Futbolists arī piebilda, ka viņš pietiekami labi nesaprot notiekošo, lai ieņemtu kādu konkrētu nostāju.

Šie izteikumi sociālajos tīklos izraisīja vētrainas diskusijas, un šīs nedēļas sākumā notika Igaunijas Futbola asociācijas valdes sēde, kas noslēdzās ar to, ka futbolists pēc paša iniciatīvas atteicās no Igaunijas izlases kapteiņa apsēja. "Konstantīns Vasiļjevs paskaidroja, ka viņš būtībā ir pacifists un jebkurā ziņā ir lojāls Igaunijai. Taču, apzinoties pašreizējo situāciju, viņš atsakās no Igaunijas izlases kapteiņa apsēja. Vadība pieņem Vasiļjeva lēmumu un nešaubās par viņa lojalitāti," teikts oficiālajā paziņojumā.

Konstantīns Vasiļjevs, kurš karjeras laikā pārstāvējis arī Slovēnijas, Polijas un Krievijas komandas, Igaunijas izlases sastāvā aizvadījis 157 spēles un guvis 26 vārtus. Spēļu skaita ziņā viņš ir rekordists (dalīts ar Martinu Reimu), bet vārtu guvēju sarakstā trešajā vietā (aiz leģendārajiem Indreka Zelinski – 27 - un Andresa Opera – 38). Zīmīgi, ka arī Opers, kurš savulaik aizvadījis spilgtas sezonas Dānijas un Nīderlandes virslīgās, bija gadu mijas svinētāju vidū.

Igaunijas futbola izlase UEFA Nāciju līgā, apsteidzot turnīra beigas blāvi nospēlējušo Latviju, bija kvalificējusies Eiropas čempionāta kvalifikācijas izslēgšanas spēļu kārtai un bija vienas uzvaras atstatumā no dalības šī gada finālturnīrā. Tomēr par izteiktiem favorītiem uzskatītā Polijas valstsvienība neatstāja cerības mūsu ziemeļu kaimiņiem, sagraujot viņus ar 5:1. Igaunijas izlase šobrīd FIFA rangā ir visaugstāk no Baltijas valstīm, ieņemot 123. vietu un par 13 vietām apsteidzot Latviju un par vēl vienu pozīciju Lietuvu.