foto: Flavio Lo Scalzo/AGF/REX/ Vida Press
Mejeris aizvadījis sezonas rezultatīvāko ULEB Eirokausa spēli; tomēr viņa komanda cieš zaudējumu
Latvijas basketbolists Mareks Mejeris.
Basketbols
2024. gada 13. marts, 22:02

Mejeris aizvadījis sezonas rezultatīvāko ULEB Eirokausa spēli; tomēr viņa komanda cieš zaudējumu

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris trešdien ULEB Eirokausa ceturtdaļfinālā guva 15 punktus, kas viņam šajā turnīrā ir sezonas rezultatīvākais sniegums, taču viņa pārstāvētā Klužas-Napokas U-BT komanda piedzīvoja zaudējumu.

Rumānijas klubs ceturtdaļfināla vienīgajā cīņā mājās ar rezultātu 79:91 (18:29, 19:22, 23:23, 19:17) zaudēja Londonas "Lions" vienībai.

Mejeris laukumā pavadīja 27 minūtes un piecas sekundes, realizēja piecus no sešiem divpunktu metieniem un visus piecus soda metienus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras piezīmes un iekrāja 21 efektivitātes koeficienta punktu.

Mājiniekiem 23 punktus guva Brīss Džounss, bet uzvarētājiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Sems Dekers.

Klužas-Napokas vienība izslēgšanas turnīru sāka no otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla. 

Šosezon tika mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniedza katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiek aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.

Tikmēr Kārlis Šiliņš guva 15 punktus Vācijas bundeslīgas spēlē, neglābjot "Gottingen" komandu no zaudējuma.

"Gottingen" viesos ar rezultātu 60:85 (9:19, 17:17, 16:28, 18:21) atzina "Wurzburg" pārākumu.

Latviešu basketbolists, laukumā pavadot 26 minūtes un 43 sekundes, realizēja piecus no septiņiem divpunktu metieniem un ar tādu pašu precizitāti grozā raidīja piecus soda metienus. Tāpat viņa kontā bija arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, viena kļūda, četras piezīmes, 16 efektivitātes koeficienta punkti un sliktākais +/- rādītājs komandā (-22).

Šiliņš bija rezultatīvākais un produktīvākais viesu rindās, bet uzvarētājiem 17 punktus guva Maksimiliāns Ugrajs.

"Gottingen" ar bilanci 7-16 turnīra tabulā ieņem 14.vietu, bet Kriša Helmaņa pārstāvētā Tībingenes "Tigers" ar sešām uzvarām 23 spēlēs ir 16.vietā 18 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Vācijas čempioni kļuva Ulmas "Ratiopharm", kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Bonnas "Telekom".