foto: AFP/Scanpix
Šilovam un Balinskim radušās iespējas atgriezties NHL
Aizvadītā pasaules čempionāta labākais vārtsargs un vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs.
Hokejs
2024. gada 12. marts, 12:29

Šilovam un Balinskim radušās iespējas atgriezties NHL

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Floridas "Panthers" vismaz divas nedēļas savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt aizsargs Ārons Ekblads, pavēstīja vienība.

Ekblads sestdien spēlē ar Kalgari "Flames" pirmās trešdaļas izskaņā saskrējās ar savu komandas biedru Vladimiru Tarasenko, iedzīvojoties savainojumā. Spēle noslēdzās ar rezultātu 5:1 par labu Floridas vienībai.

"Divas nedēļas izmantosim kā sākuma punktu un pēc tam vērtēsim viņa stāvokli dienu no dienas. Pagaidīsim, kamēr viņš būs 100% gatavs atgriezties. Sagaidu viņu atpakaļ laukumā marta beigās vai aprīļa sākumā," teica NHL līdervienības galvenais treneris Pols Moriss.

Ekblads šosezon 47 mačos iekrājis četrus vārtus un 13 rezultatīvas piespēles. Kamēr aizsargs nevarēs palīdzēt komandai, viņa vietā tiks iespēlēts Džošs Mahura, kurš nav spēlējis kopš 17. februāra. Komandas rīcībā bez trim vadošajiem aizsargu pāriem šobrīd ir vienīgi zviedru aizsargs Tobiass Bjernfuts, kurš komandai kā brīvais aģents pievienojās vien pirms trim dienām, un laukumā nav devies. Bjernfuta vieta “Panthers” rindās nav droša, tāpēc nav izslēgts, ka vajadzības gadījumā no Amerikas Hokeja līgas (AHL) varētu tikt izsaukts arī latviešu aizsargs Uvis Balinkis, kurš sezonas sākumā NHL aizvadīja 18 mačus, izceļoties ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Tikmēr AHL Šarlotas “Checkers” rindās Balinskis 31 mačā izcēlies ar trim vārtiem un 15 rezultatīvajām piespēlēm.

"Panthers" ar 92 punktiem 65 spēlēs ir Austrumu konferences un visas līgas līdervienība.

Arī sestdienas spēlē savainojumā iedzīvojies NHL kluba Vankūveras “Canucks” pamatvārtsargs Tačers Demko. Ar 5:0 uzvarētajā mačā pret Vinipegas “Jets”, kurā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Latvijas izlases uzbrucējs un pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvējs Teodors Bļugers, pēc 27 spēlētām minūtēm Demko bija nepieciešama maiņa. Viņa vietā vārtos stājās Keisijs Desmits, kurš arī palika nepārspēts. Precīzs Demko savainojums netiek atklāts, bet sākotnēji izskanējusī versija par cirksni esot apgāzta. “Canucks” organizācija ziņu, ka viņu pamatvārtsargs varētu būt spiests izlaist divas līdz trīs nedēļas.

Demko ir izteikts “Canucks” pirmais numurs, kurš laukumā devies 49 spēlēs, kamēr Desmitam ir 19 mači. Nevienu citu vārtsargu komanda līdzšinējā sezonā nav izmantojusi, tomēr ir liela iespējamība, ka pie iespējas varētu tikt kāds vai pat abi vadošie AHL kluba Ebotsfordas “Canucks” vārtsargi pagājušā pasaules čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs un 23 gadus vecais baltkrievs Ņikita Tolopilo.

Šilovs pagājušajā sezonā tika pie piecām spēlēm NHL, kurās atvairīja 90,8% metienu un vidēji ielaida 2,75 vārtus. Šosezon AHL Latvijas izlases vārtsargam 33 spēles, kurās atvairījis 90,7% metienu un vidēji ielaidis 2,74 vārtus.

“Canucks” ar 91 punktu 66 spēles ir Rietumu konferences līdervienība. Vankūveras kluba rindās šosezon 52 mačus ir aizvadījis Bļugers, kurš guvis piecus vārtus, atdevis 19 rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +7.