foto: Ieva Leiniša/LETA
"TTT Juniores" Baltijas līgā cieš jau 21. sakāvi
"TTT Rīga - Juniores" galvenais treneris Ainārs Čukste un spēlētājas.
Basketbols
2024. gada 1. marts, 20:24

"TTT Juniores" Baltijas līgā cieš jau 21. sakāvi

Jauns.lv/LETA

"TTT Juniores" piektdien "BioSil" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (WBBL) mačā piedzīvoja 21.zaudējumu šosezon. Viņas savā laukumā ar rezultātu 71:72 piekāpās Kauņas "Aistes".

Starp rīdziniecēm rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Elīna Briede, kura arī iekrāja četras rezultatīvas piespēles un tikpat pārtvertas pretinieču piespēles. Vēl 15 punktus starp mājiniecēm guva Zane Sraudovska, bet pie 13 punktiem bija Emīlija Trofimenko un Megija Zeltiņa.

Kauņas komandā ar 21 punktu izcēlās Guste Dziatkauskaite.

"TTT Juniores" ar 21 neveiksmi turnīra tabulā atrodas pēdējā vietā 13 komandu konkurencē, kamēr "Aistes" ar bilanci 13-10 ierindojas septītajā pozīcijā.

Latviju BSBL pārstāv "TTT Rīga", "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU), "Liepāja"/LSSS, "Daugavpils Universitāte" (DU), "Rīga Juniores"/LU, "Jūrmala" un "TTT Juniores", bet Lietuvu - Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas", Kauņas "Aistes", Klaipēdas LCC, "Šiauliai-Vilmers" un jaunpienācēja "Panevezys".

Pamatturnīrā tiek izspēlēti divi apļi. Pirmās vietas ieguvēja kvalificējas finālčetrinieka turnīram, bet 2.-7.vietas īpašnieces ceturtdaļfinālā divu spēļu sērijās noskaidros vēl trīs "Final 4" dalībnieces.

Sezonas beigās tiks izspēlēts arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas čempionāts, kurā tiks noskaidrotas Latvijas čempiones.

Iepriekšējā sezonā par BSBL čempionvienību kļuva "TTT Rīga", kas finālā ar 69:68 pārspēja Viļņas "Kibirkštis" komandu, bet Latvijas čempionātā rīdzinieces finālsērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 bija pārākas pār RSU basketbolistēm.