foto: MATHIAS BERGELD/Bildbyran/Sipa USA/ Vida Press
Birkentālam lielisks kāpums Eiropas čempionāta iedzīšanā; izdodas apdzīt arī Rastorgujevu
Talantīgais Latvijas biatlonists Renārs Birkentāls.
Citi sporta veidi
2024. gada 27. janvāris, 16:25

Birkentālam lielisks kāpums Eiropas čempionāta iedzīšanā; izdodas apdzīt arī Rastorgujevu

Jauns.lv/LETA

Latvijas sportists Renārs Birkentāls sestdien Osrblī Eiropas čempionātā biatlonā ieņēma desmito vietu 12,5 kilometru iedzīšanā, bet Andrejs Rastorgujevs finišēja trīs vietas zemāk.

Uzvaru izcīnīja norvēģis Īsaks Frei, kurš pēc trešās vietas sprintā sestdien šaušanā kļūdījās trīsreiz, taču finišēja pirmais, trasi veicot 32 minūtēs un 42,1 sekundē.

Birkentāls pēc 36. vietas sprintā otrajā šaušanā guļus vienreiz kļūdījās, ieņemot desmito vietu un uzvarētājam zaudējot minūti un 22 sekundes.

Rastorgujevs, kurš sprintā bija ceturtais, divreiz kļūdījās šaušanā guļus, piecreiz - stāvus un 55 sportistu sacensībās ieņēma 13. vietu, Frei zaudējot minūti un 33,3 sekundes.

Rastorgujevs, kurš piektdien desmit kilometru sprintā šaušanā stāvus izlaida no rokām medaļu un finišēja ceturtais, iedzīšanu sāka 26 sekundes aiz sprintā uzvarējušā francūža Antonēna Gigonā, kā arī 11 un deviņas sekundes aiz godalgās finišējušajiem norvēģiem Juhana Ūlava Botna un Īsaka Frei. Birkentāls iedzīšanu sāka 106 sekundes pēc Gigonā.

Rastorgujevam Eiropas čempionātos ir viss medaļu komplekts sprintā, kā arī viena zelta godalga 20 kilometru individuālajā distancē un bronzas medaļa iedzīšanā. 2021. gadā izcīnīto zelta medaļu "klasikā" latvietis vēlāk piespriestās diskvalifikācijas dēļ zaudēja. 

Tikmēr Sanita Buliņa desmit kilometru iedzīšanā šaušanā pieļāva desmit kļūdas un ierindojās 53. vietā. Par čempioni kļuva norvēģiete Mārene Kirkeide, kura sprintā bija otrā. Viņa ar divām kļūdām šaušanā finišēja pēc 29 minūtēm un 49,9 sekundēm.

Buliņa, kura sprintā ieņēma 60. vietu un sestdien startēja divarpus minūtes pēc sprintā uzvarējušās norvēģietes Īdans Līenas, sāka ar trim soda apļiem pirmajā guļus šaušanā, pievienojot divus pēc otrās šaušanas guļus. Stāvus šaušanā viņa kļūdījās vēl piecas reizes, taču netika noķerta par apli, finišējot 53.vietā 55 sportistu konkurencē un uzvarētājai zaudējot septiņas minūtes un 59,1 sekundi.

Otrā ar divām kļūdām šaušanā finišēja vēl viena norvēģiete Emīlije Ogheima Kalkenberga, kura uzvarētājai piekāpās 11,1 sekundi, bet trešā ar diviem soda apļiem bija francūziete Oseana Mišelona, Kirkeidei zaudējot 27,1 sekundi. Līena ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma ceturto vietu, no medaļām atpaliekot 1,4 sekundes.

Edgars Mise, Gints Lūsis un Annija Sabule iedzīšanai nekvalificējās.

Svētdien biatlonisti sacentīsies jauktajās stafetēs.

Sezonas turpinājumā no 7. līdz 18. februārim Čehijas pilsētā Nove Mesto notiks pasaules čempionāts, bet nākamais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā norisināsies Oslo.