foto: James Gourley/Shutterstock/ Vida Press
Baltkrieviete Sabaļenka otro reizi pēc kārtas uzvar Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā
Finālā pasaules ranga vicelīdere Sabaļenka ar 6-3, 6-2 pieveica Ķīnas tenisisti.
Citi sporta veidi
2024. gada 27. janvāris, 13:38

Baltkrieviete Sabaļenka otro reizi pēc kārtas uzvar Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā

Jauns.lv

Baltkrieviete Arina Sabaļenka sestdien Melburnā otro gadu pēc kārtas kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju.

Finālā pasaules ranga vicelīdere ar 6-3, 6-2 pieveica Ķīnas tenisisti Dženu Cjiņveņu (WTA 15.).

Sabaļenka pirmajā setā uzvarēja otro geimu, servējot Dženai, un setu uzvarēja 33 minūtēs.

Otro setu viņa sāka ar uzvarētu pretinieces serves geimu, visu laiku saglabājot vadību setā un vēlreiz gūstot punktu piektajā geimā, kad servēja Džena.

foto: Joly Victor/ABACA/Shutterstock/ Vida Press
Arina Sabaļenka trīs "Grand Slam" turnīru finālos 13 mēnešu laikā ir izcīnījusi divas uzvaras.

Astotajā geimā, pašai servējot, gan Sabaļenka nerealizēja trīs mačbumbas, kā arī ļāva pretiniecei tikt pie breikbumbas, taču ar piekto mačbumbu pielika spēlei punktu.

Sabaļenka trīs "Grand Slam" turnīru finālos 13 mēnešu laikā ir izcīnījusi divas uzvaras.

Viņa ir pirmā tenisiste kopš tautietes Viktorijas Azarenkas, kurai tas izdevās 2012. gadā un 2013. gadā, kura ir divreiz pēc kārtas uzvarējusi Austrālijas atklātajā čempionātā.

21 gadu vecā Džena debitēja šāda ranga turnīru finālā, pirmo reizi šajā turnīrā spēlējot ar pretinieci, kura pasaules rangā ierindojas labāko 50 skaitā.

Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensības norisināsies līdz 28.janvārim.

Sabaļenkas uzvara ir spilgts piemērs, kā arī neitrāli sportisti tiek izmantoti propagandas mašinērijā. Lukašenko pēc iepriekšējās Sabaļenkas uzvaras "Australian Open" cilāja pat šņabja glāzītes. Baltkrievijas diktators toreiz kopā ar uzņēmēju Sergeju Teterinu un savu suni Umku iedzēra uz Arinas veselību un novēlēja viņai laimi, veselību un citas uzvaras. Gan balss tembrs, gan vārdi: "Nu, vēl vienu!" lika domāt, ka šī diez vai bijusi Baltkrievijas līdera pirmā glāzīte.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 2023. gadā Sabaļenka pieveica Kazahstānas sportisti Jeļenu Ribakinu ar 4-6, 6-3, 6-4.

Sabaļenka svinēja uzvaru savā pirmajā "Grand Slam" turnīru finālā. Iepriekš viņa trīsreiz bija iekļuvusi pusfinālā. Sabaļenkai tas toreiz bija pirmais zaudētais sets sezonas 11 uzvarās.

Viņai uzvarēt palīdzēja 17 netveramas serves pret pretinieces deviņām, kaut arī tika pieļautas septiņas dubultkļūdas pret Ribakinas vienu. Neitrālā sportiste 51 kombināciju beidza ar netveramu sitienu, pretiniecei ar šādām izspēlēm atzīmējoties 31 reizi. Turklāt nepiespiesto kļūdu skaits uzvarētājai bija tikai nedaudz lielāks par pretinieci (28:25).

Tikmēr internacionālais duets Rohens Bopena un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.

Turnīrā ar otro numuru izsētie indietis Bopena un austrālietis Ebdens finālā ar 6-6 (7:0), 7-5 apspēlēja itāļus Simoni Bolelli un Andreu Vavasori.

Ebdenam tā ir trešā uzvara "Grand Slam" turnīros, 2022.gadā kopā ar tautieti Maksu Pērselu uzvarot vīriešu dubultspēlē Vimbldonā un 2013.gadā ar Austrālijas tenisisti Jarmilu Gajdošovu - jauktajā dubultspēlē Austrālijā.

Savukārt Bopena līdz šim bija svinējis uzvaru 2017.gada "Roland Garros" jaukto dubultspēļu sacensībās, uzvarot kopā ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski.

Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensības norisināsies līdz 28. janvārim.