foto: Edijs Pālens/LETA
Sēru vēsts Latvijas izlases basketbolista Riharda Lomaža ģimenē
Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rihards Lomažs pametis Itāliju un atgriezies Latvijā.
Basketbols
2024. gada 16. janvāris, 11:46

Sēru vēsts Latvijas izlases basketbolista Riharda Lomaža ģimenē

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlases Lukas Banki vadītā Boloņas “Virtus” pirmdien Itālijas čempionāta spēlē izcīnīja pārliecinošu uzvaru pret “Brindisi” komandu, tomēr komandas pieteikumā nebija atrodams Latvijas izlases basketbolista Riharda Lomaža vārds.

Pēc panākuma Itālijas čempionāta mačā komanda pakāpusies uz trešo vietu čempionātā un to pašu pozīciju daudziem par lielu pārsteigumu ieņem arī ULEB Eirolīgā.

Lomažs, kurš šosezon lieliski spēlējošajai Boloņas komandai pievienojās īsi pēc Ziemassvētkiem, pagaidām nav izpelnījies lielu Banki uzticību. Pagājušajā nedēļā Lomažam bija mazsvarīga loma abās pārliecinoši zaudētajās ULEB Eirolīgas spēlēs pret Telavivas “Maccabi” un Stambulas “Anadolu Efes”. Lavijas basketbola līdzjutējiem liels pārsteigums bija pamanīt, ka Lomaža nav komandas pieteikumā Itālijas čempionāta mačam pret “Brindisi”, kurā muguras problēmu dēļ piedalīties nevarēja arī komandas uzbrukuma līderis gruzīns Tornike Šengelija, dodot vairāk iespēju darboties ar bumbu citiem basketbolistiem.

Vai tiešām Lomažs nonācis Banki nežēlastībā, vai varbūt aizsargs guvis savainojumu? Patiesībā nē – iemesls ir krietni skumjāks.

Itālijas mediji vēsta, ka Lomaža nespēlēšanas iemesls ir personisks – mūžībā devies Latvijas izlases basketbolista vectēvs, un Rihards atgriezies Latvijā uz sava opja bērēm. Iepriekš intervijās sportists vairākkārt nav slēpis ciešās attiecības ar vectēvu, ar kuru labprāt pavadījis brīvo laiku. Abu īpaši iecienīta nodarbe bijusi kopīga makšķerēšana.

Jauns.lv izsaka visdziļāko līdzjūtību Lomažu ģimenei un tās draugiem.