foto: ZUMAPRESS.com
Šmita un Evansa rezultativitāte neglābj "Žalgiri" no vēl viena zaudējuma; Šteinbergai "double-double" Eiropas kausā
Rolands Šmits aizvadījis kārtējo rezultatīvo spēli Eirolīgā šosezon.
Basketbols
2023. gada 15. decembris, 10:43

Šmita un Evansa rezultativitāte neglābj "Žalgiri" no vēl viena zaudējuma; Šteinbergai "double-double" Eiropas kausā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien Kauņā ULEB Eirolīgas 14. kārtas mačā guva 18 punktus viņa pārstāvētās Kauņas "Žalgiris" zaudējumā, bet Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" svinēja panākumu izbraukumā.

"Žalgiris" savā laukumā ar 85:93 (21:29, 23:29, 20:18, 21:17) piekāpās Belgradas "Partizan".

Spēli Serbijas klubs sāka ar 5:0 izrāvienu un mača gaitā ne reizi neļāva mājiniekiem izvirzīties vadībā.

Latvijas basketbolists 34 minūtēs un 17 sekundēs laukumā realizēja divus no četriem divpunktu metieniem, četrus no astoņiem tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, sakrāja rezultatīvu piespēli, divas pārķertas bumbas, divas piezīmes, izprovocēja četrus pretinieku pārkāpumus un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu 19. 

Par Šmitu vairāk punktus mājinieku rindās guva tikai Kīnens Evanss, izceļoties ar 33 gūtiem punktiem.

Viesu panākumu ar 22 gūtiem punktiem sekmēja Kevins Panters, 16 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrājot Perijam Dozieram.

"Žalgiris" ar piecām uzvarām 14 spēlēs ieņem 15. vietu, bet "Partizan" ar bilanci 8-6 ir piektā.

Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" Spānijā pieveica Vitorijas "Baskonia", kas atzina Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera vadītās Itālijas vienības pārākumu ar 81:91 (15:24, 28:18, 17:21, 21:28).

Uzvarētāju rindās 27 punktus guva Marko Belinelli, bet 16 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Tornike Šengelija.

Spānijas komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem un astoņām zem groziem izcīnītām bumbām bija Čima Moneke, bet 13 punktus guva igaunis Maiks Kotsars.

Boloņas vienība ar desmit panākumiem 14 spēlēs ir trešajā vietā, bet "Baskonia" ar bilanci 8-6 ieņem sesto vietu.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

Tikmēr Anete Šteinberga FIBA Eirokausa izslēgšanas turnīra pirmās kārtas pirmajā mačā atzīmējās ar 11 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, sekmējot Buržas "Tango" pārliecinošu uzvaru, uzvaru izbraukumā izcīnot arī Lauras Melderes pārstāvētajai Venēcijas "Umana Reyer" un mājas spēlē - Paulas Strautmanes Mehelenas "Kangoeroes".

Francijas vienība viesos ar rezultātu 108:51 (24:23, 33:7, 16:14, 35:7) uzvarēja "Antalya" basketbolistes.

Šteinberga laukumā pavadīja 19 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no sešiem divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem, bet nerealizēja vienīgo tālmetienu. Viņas kontā bija arī piecas rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, trīs kļūdas, divas pārtvertas bumbas, pozitīvs +/- rādītās (+30) un trešā labākā efektivitāte komandā (21).

Uzvarētājām 20 punktus guva Ališa Dušē, 19 punktus pievienoja Tima Pujē, bet 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Kailai Aleksandrai. 

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar Čehijas vienību Brno "Zabiny" un Turcijas klubu Stambulas "Bešiktaš". Pirmajā spēlē ar 73:63 pārākas bija Brno basketbolistes. Pretiniecēm 17 punktus guva Arzu Ezdemira.

Venēcijas "Umana Reyer" izbraukumā ar 83:63 (15:19, 27:18, 19:15, 22:11) pārspēja "Fribourg".

Meldere laukumā bija vien divas minūtes un 57 sekundes, netrāpot vienīgo divpunktu metienu, sakrājot divas atlēkušās bumbas, +/- rādītāju -1 un efektivitātes koeficientu viens.

Uzvarētājām 23 punktus guva Liza Berkani, 20 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Džesika Šeperda.

Mājiniecēm 22 punktus guva Kadaša Hopija.

Otrajā kārtā šīs cīņas uzvarētājas tiksies ar Atēnu "Panathinaikos" vai Gdiņas "Arka". Pirmajā spēlē viesos ar 66:56 pārāka bija Polijas komanda.

"Kangoeroes" mājās ar 75:70 (18:13, 12:19, 20:19, 25:19) pieveica Spānijas klubu Biskajas "Gernika".

Strautmane laukumā pavadīja 30 minūtes un 38 sekundes, grozā raidot abus divpunktu metienus un vienīgo soda metienu, kā arī vienu no pieciem tālmetieniem. Viņas kontā bija arī astoņas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, personiskā piezīme, kļūda, četras pārtvertas bumbas, +/- rādītājs +8 un otrs labākais efektivitātes koeficients komandā (20).

Uzvarētājām 23 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Ketrina Rīsa, bet 18 punktus un piecas atlēkušās bumbas - Reja Barela.

Viešņām pa 14 punktiem sakrāja Marī Mišela Milapī un Kristala Bredforda, kuras kontā arī septiņas atlēkušās bumbas un piecas kļūdas.

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētājas tiksies ar Turcijas vienības Bursas "Uludag" un Londonas "Lions" dueļa uzvarētājām. Pirmajā spēlē "Lions" viesos uzvarēja ar 77:53.

Eirokausa izslēgšanas spēlēm kvalificējās katras grupas divas labākās komandas un astoņas no 12 trešo vietu īpašniecēm. Izslēgšanas spēles risināsies piecās kārtās, uzvarētāju noskaidrojot divu spēļu summā.