Hokejs
2023. gada 12. decembris, 23:15

Vītoliņš: Klubi novērtē izsaukumu uz pasaules čempionātā bronzas medaļas izcīnījušo Latvijas izlasi

Jauns.lv/LETA

Klubi novērtē latviešu hokejistu izsaukumu uz pasaules čempionātā bronzas medaļas izcīnījušo Latvijas izlasi, Latvijas Hokeja federācijas uzņemtā video Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš atzīmē pēc pirmā izlases treniņa pilnā sastāvā.

Latvijas izlase treniņnometni Rīgā ir uzsākusi pirms starta nākamnedēļ "Kaufland" kausā Slovākijā, kur bez mājiniekiem un latviešiem piedalīsies arī Norvēģija.

Vītoliņš izsaka gandarījumu, ka šobrīd visiem hokejistiem ir līgumi ar klubiem, kā arī piebilst, ka tikai no hokejistiem pašiem būs atkarīgs, vai klubs gribēs līgumu saglabāt. Viņš norāda, ka izlases pauze ir laba ar to, ka atkal sevi var parādīt.

"Izlases pauzē Latviju novērtē mazliet savādāk. Ja ir Latvijas izlases izsaukums, tātad esi iekļauts medaļniekos, jo tā pasaules čempionāta bronzas medaļa ārzemju klubiem ir labs novērtējums," norāda Vītoliņš.

Pēdējā brīdī izlases kandidātu saraksts bija jāmaina savainojumu dēļ.

Treneris min, ka Nauris Sējējs pēdējā spēlē dabūja traumu, bet Ronalds Ķēniņš ir iedzīvojies muguras sāpēs.

"Patīkami, ka ātri atradām puišus, ko ielikt viņu vietā un ka viņi uzreiz atsaucās," priecīgs ir Vītoliņš, atzīmējot, ka tie hokejisti, kuri pēdējā mirklī iekļāvās valstsvienībā, gūs izlases pieredzi, norādot, ka divi hokejisti nāk no Latvijas čempionāta komandas Jelgavas "Zemgale"/LBTU.

Vērtējot pirmo treniņu, kas bija intensīvs, treneris izceļ hokejistu labu garastāvokli, minot, ka ir redzams, ka puiši ir noilgojušies pēc izlases un laukumā darbojas ar pārliecību.

Runājot par pārbaudes turnīra mērķiem, Vītoliņš uzsver, ka uzdevums būs parādīt tādu spēli, kāda bija pavasarī.

"Gribu redzēt aktīvu, ātru un pašaizliedzīgu spēli. Gribu redzēt, vai joprojām atceramies tos taktiskos variantus, kā spēlējām pirms pusgada, jo ir citas maiņas un citi virknējumi," uzsver treneris.

Viņš bilst, ka, protams, sastāvā būs puiši, kuru nebija pavasarī, bet būs vairāki no tiem, kuri izlasē spēlēja arī novembrī, taču viņam gribas redzēt atraktīvu un labu spēli, laukumā pildot trenera uzdevumus.

Latvijas izlase novembrī aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Franciju un abās izcīnīja panākumus, uzvarot francūžus ar 4:1 un 3:1.

Pēc pārbaudes turnīra Slovākijā Latvijas izlase aprīlī, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīs astoņas pārbaudes spēles.

Plānots, ka pēdējā sagatavošanās posmā pasaules čempionātam Latvijas izlase savā laukumā aizvadīs divus mačus ar Austrijas komandu, vienu - ar Somiju, ar kuru par draudzības spēlēm ir vienošanās uz diviem gadiem, pēc tam būs divas spēles Šveicē, bet gatavošanās čempionātam tiks noslēgta savu skatītāju priekšā mačā ar norvēģiem.

2024.gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes turnīrā Slovākijā:

Vārtsargi: Ivars Punnenovs ("Lausanne", Šveice), Ēriks Vītols ("Keupa", Somija), Arginto Milbergs ("Kurbads"), Mareks Egīls Mitens (Adirondakas "Thunder", ECHL);

Aizsargi: Ralfs Freibergs (Hradeckrālovas "Mountfield", Čehija), Roberts Mamčics (Nove Zāmki "Mikron", Slovākija), Miks Tumānovs (Jiveskiles JYP, Somija), Kristofers Bindulis (Mihalovces "Dukla", Slovākija), Artūrs Andžāns ("Keupa", Slovākija), Patriks Ozols (Jihlavas "Dukla", Čehija), Daniels Goršānovs ("Cergy-Pontoise", Francija), Renarts Alksnis ("Zemgale"/LBTU);

Uzbrucēji: Rūdolfs Balcers (Cīrihes "Lions", Šveice), Renārs Krastenbergs (Grācas "99ers", Austrija), Eduards Tralmaks (Kladno "Rytīrži", Čehija), Haralds Egle (Liptovski Mikulāšas "MHK 32", Slovākija),Toms Andersons ("La Chaux De-Fonds", Šveice), Rihards Bukarts ("Biel-Bienne", Šveice), Oskars Lapinskis (Langnavas "Tigers", Šveice), Kaspars Daugaviņš (Mihalovces "Dukla", Slovākija), Daniels Bērziņš ("Vsetīn", Čehija), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Anrī Ravinskis (Imatras "Kettera", Somija), Kristaps Roķis ("Zemgale"/LBTU).