Futbola kluba prezidents piekauj spēles tiesnesi

Pēc pamatīga incidenta pirmdienas vakara spēlē starp “MKE Ankaragucu” un “Caykur Rizespor” uz laiku ticis apturēts Turcijas futbola čempionāts. Spēles ...

gallery icon
Futbols
2023. gada 12. decembris, 12:14

FOTO: “Kauna traips Turcijas futbolam!” Pēc kluba prezidenta uzbrukuma spēles tiesnesim tiek apturēts futbola čempionāts

Jauns.lv

Pēc pamatīga incidenta pirmdienas vakara spēlē starp “MKE Ankaragucu” un “Caykur Rizespor” uz laiku ticis apturēts Turcijas futbola čempionāts, vēsta BBC.

Ankarā notikušais futbola mačs starp divām Turcijas čempionāta turnīra vidusdaļas komandā mājiniekiem “MKE Ankaragucu” un “Caykur Rizespor” bija ļoti emocionāls un kopumā noteikumi tika pārkāpti pat 30 reižu. Abās komandās pa vienam spēlētājam saņema sarkanās kartītes.

Spēles 97. minūtē “Caykur Rizespor”, kuriem mača gaitā bija divreiz lielāka bumbas kontrole, bet mazāk bīstamu momentu, spēja panākt izlīdzinājumu 1:1, kas ļoti nepatika “MKE Ankaragucu” prezidentam Farukam Kočam, kurš notikušajā par vainīgo uzskatīja spēles galveno tiesnesi Halilu Umutu Meleru, kurš ikdienā tiesā arī Eirokausu futbola spēles.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Viens no Turcijas labākajiem futbola tiesnešiem pēc spēles negaidīti saņem sitienu pa seju.

Koča pēc notikušā izskrēja laukumā un devās pārmācīt Meleru. 64 gadus vecais kluba prezidents futbola tiesnesim ar pamatīgu atvēzienu iesita pa seju un arbitrs nokrita zemē. Ar to vājprāts nebeidzās, un vēl daži Kočas domubiedri vairākas reizes iespēra zemē nokritušajam soģim, kamēr incidents tika savaldīts. Pēc Turcijas medijos izskanējušās informācijas, atsaucoties uz ārstējošo ārstu, cietušais ir guvis ne vien dažādus sasitumus, bet arī nelielu lūzumu, bet viņai veselībai nekādas nopietnas briesmas nedraudot.

Pēc notikušā Turcijas Futbola federācija sasauca preses konferenci, kurā organizācijas priekšsēdētājs Memets Bujukeksi paziņoja, ka sacensības uz laiku tiek pārtrauktas:  "Šis uzbrukums ir kauna traips Turcijas futbolam. Spēles visās līgās uz nenoteiktu laiku tiek pārceltas. Futbola spēles nav karš, to beigās nav nāves. Ne visas komandas var kļūt par čempioniem vienlaicīgi. Mums visiem tas ir jāsaprot. Mēs aicinām ikvienu uzņemties atbildību.”

Tāpat Bujukeksi piebilda, ka par notikušo sodu saņems daudzi, bet visbargāk, protams, “MKE Ankaragucu” vadība.

Arī pašam vaininiekam pēc incidenta bijusi nepieciešama hospitalizācija, naktī tika nogādāts slimnīcā ar aizdomām par sidrstrieku. Pēc izrakstīšanas tika veikta aizturēšana, apstiprinot Turcijas iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja solīto. Viņš medijem piebilda, ka šajā lietā, ko viņš stingri nosoda, būšot arī citi aizturētie.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Sitiens bija gana spēcīgs un tiesneša seju "rotā" pamatīgs zilums.

Notikušo komentējis arī Turcijas līderis Redžeps Tajips Erdogans, kurš nosodīja uzbrukumu tiesnesim un novēlēja cietušajam ātru atveseļošanos: "Sports nozīmē mieru un brālību. Sports nav savienojams ar vardarbību. Mēs nekad nepieļausim, ka Turcijas sportā notiek vardarbība."

Arī spēles mājinieki, kuru prezidents vainojams notikušajā, savā paziņojumā pauda nožēlu par notikušo un atvainojās gan cietušajam, gan visai futbola sabiedrībai.

Tikmēr citā paziņojumā Turcijas futbola federācijas, ka šis incidents jau milzis labu laiku, bet savu vainu tajā neatzīst, kritizējot klubu prezidents, menedžerus, trenerus un pat televīzijas komentētājus, kas nav kautrējušies kritizēt tiesnešu darbības. Pēc federācijas domām pirmdienas incidentā vainojama tieši šī augsne. Tāpat tiek solīts, ka bargu sodu saņems ikviens noziedznieks, kurš vainojams uzbrukumā Meleram.

Tiesa, internetā sākuši klejot kadri no Faruka Kočas aizturēšanas, kur kluba prezidents jūtas gana komfortabli, smejas un roku dzelži agresīvā vīra eskortēšanai uz policijas iecirkni netiek izmantoti. Tāpat pēc notikušā tika apcietināti divi aizdomās turamie par Melera piekaušanu, bet vēl trīs personas atbrīvotas ar nosacījumu, ka tās sadarbosies ar policiju.

Kā vēsta turku mediji, Koča nopratināšanas laikā noliedza, ka būtu nodarījis kādus miesas bojājumus tiesnesim un apsūdzēja to "nepareizos lēmumos" un provokatīvās darbībās.